hero
Fülöp István 2021. szeptember 30. 16:23
A nők helyzetét járja körbe a Glamour új bookazine-ja
Glamour Book címmel története során először bookazine-t jelentetett meg a Glamour magazin. A kiadvány azt járja körül, hogy milyenek a magyar nők, milyen a helyzetük a 2020-as években, hogy érzik magukat a nők, mitől boldogok, mivel elégedetlenek? A Glamour Book címlapján Epres Panni látható, akiről fotósorozat és egy hosszabb interjú is található a kiadványban.

A Glamour Book limitált, 11 ezres példányszámban jelenik meg, és évente tervezi megjelentetni a lap kiadója, a Ringier Axel Springer (RAS). Maróy Krisztina, a lap főszerkesztője elmondta, az alacsony példányszámot azért tartják fontosnak, mert „prémium tartalmat kínálunk vele az olvasóknak, így szűkebb réteghez szól, mint a Glamour havi megjelenései és online felületei".

Mi kell a nőnek?

Hozzátette: azért döntöttek a bookazine formátuma mellett, mert a RAS évek óta jelentet meg változatos témákban ilyen kiadványokat, „így bátran vágtunk bele, ráadásul régóta tervezgetjük a 35-99-es korosztály prémium tartalommal való megkínálását - elvégre az anyakiadónk, a Condé Nast tulajdona a Vogue magazin is, így a know-how házon belül van".

A tervek szerint minden egyes Glamour Book egy év esszenciáját tartalmazza majd, az első, 2021-es kiadás azt a kérdést teszi fel: hogyan érzik magukat a 20-as évek elején a magyar nők? „Nem sokszor kapják ezt a kérdést a nők. Itt volt az ideje, hogy erről nyílt párbeszédet indítsunk, így a Glamour Book tematikáját folytatjuk a többi felületeinken, sőt, folytatjuk a Glamour Women of the Year 2022-es díjátadójáig".

Megkülönböztetni a hasznos időt a fölöslegestől

Arra a kérdésre, hogy milyen üzleti lehetőséget látnak benne, Maróy Kriszta így válaszolt: „Egyre nagyobb szükség van a minőségi tartalomra, de egyre kevesebben tudják elkészíteni, így szeretnénk ezt a képességünket, kreativitásunkat használni, emellett fontosnak tartjuk, hogy felhívjuk a figyelmet két problémára: az ingyen médiatartalom fenntarthatatlanságára és a túl sok képernyőidő negatív hatásaira. Csakis nagyon magas minőségű, szerkesztett, eredeti tartalommal lehet az embereket edukálni azzal kapcsolatban, hogy meg tudják különböztetni a hasznosan eltöltött időt a fölöslegesen eltöltött időtől".