BFÁ 2021. október 22. 12:44
A Népszavától érkezik az Azonnali új főszerkesztője
Kósa András korábban a Magyar Nemzet Magazinnál és a Vs.hu-nál is dolgozott.

Kósa András november közepétől az Azonnali új főszerkesztője, aki a Népszavától érkezik az oldalhoz. A főszerkesztői székben Pintér Bencét váltja majd, aki Bukovics Martin menesztése után megbízott főszerkesztőként, ideiglenesen vezette a lapot.

Kósa András (Forrás: ATV / Youtube)

Kósa András 1975-ben született, 2002 és 2006 között a Magyar Hírlap kül- és belpolitika rovatánál foglalkozott európai uniós témákkal. 2006 és 2011 között a Hírszerző.hu újságírója, főszerkesztő-helyettese volt, 2011-2015 között pedig a hvg.hu Itthon rovatának rovatvezetője volt. 2015-2016 között újságíróként dolgozott a VS.hu Politika rovatánál, 2016 és 2018 között pedig a G-nap utáni Hír TV felelős szerkesztője, illetve a Magyar Nemzet Magazin újságírója volt a lap bezárásáig és a csatorna ismételt átfazonírozásáig. Azóta a Népszava kötelékében dolgozott újságíróként.

„Még soha nem voltam főszerkesztő, így különösen megtisztelő volt, hogy az Azonnali tulajdonosai engem kértek fel a lap vezetésére. Az Azonnalit mindig is egy minőségi tartalmakat közlő újságnak tartottam, ráadásul abban az idilli állapotban fogunk tudni együtt dolgozni a szerkesztőség tagjaival és a többi szerzővel, hogy nem kell beszállnunk a napi hírversenybe, így nálunk biztosan nem lesznek »Döbbenet: háromfejű bárány született, videóval!«, vagy »Letolt gatyával kapták rajta a celebet, kattintson!« jellegű »hírek«. A lap fő profilja és legfőbb értéke, vagyis az erős régiós-, és külpolitikai elkötelezettség, a véleménycikkek, elemzések megtartása mellett főszerkesztőként szeretném egy kicsit a belpolitikai és európai uniós vonalat is erősíteni, saját információk, exkluzív anyagok és interjúk közlésével” - kommentálta kinevezését az új főszerkesztő.

Pintér Bence a váltás után a győri közéletre és az Ugytudjuk.hu győri kiadására fókuszál, de írásai továbbra is olvashatóak lesznek az Azonnalin. 

Az Azonnalitól több újságíró is távozik a lap közleménye szerint. A HVG-hez igazolt Tarnay Kristóf Ábel, de elhagyja a stábot Tóth Csaba Tibor és Petróczi Rafael is.