Bicsérdi Ádám 2021. szeptember 14. 12:20
Fizetős hírlevelet indítanak Vágó Gáborral az Azonnali alapítói
A Gemištet a Substacken keresztül lehet elérni.

Az Azonnali alapítóival és állandó szerzőivel indul közéleti, külpolitikai hírlevél Gemišt (a kisfröccs horvát neve)néven a Substacken. A havi előfizetés ára 7 euró (2450 forint), az éves előfizetésé 63 euró (22 ezer forint). A Substack rendszerében az előfizetők automatikusan kapják meg az összes anyagot, a feliratkozók pedig csak az ingyenesen hozzáférhető tartalmakat érik majd el. (Ez a Substacken publikáló szerzők által gyakran használt vegyes modell.)

A Gemišt szerzői között lesz az Azonnali két alapítója, Bukovics Martin és Bakó Bea, a lap főmunkatársa, Techet Péter, a főleg külpolitikával foglalkozó Illés Gergő és Vágó Gábor aktivista, az LMP 2019-es európai parlamenti választási listavezetője.

A hírlevél hetente kétszer jelentkezik: a keddi adag lesz “a bor”, a töményebb, politikaibb tartalom, míg a csütörtöki “a szóda”, itt világmegfejtések, életmódkontentek és kulturális ajánlók, esszék is lesznek majd a szerzők közleménye szerint.

„Nem fogunk sírni amiatt, hogy leesett a Facebook-reachünk és ezért gondban vagyunk – hiszen nem érdekel minket. Ami érdekel minket, az az, hogy olyan hírlevelekkel jelentkezzünk, amire azt mondod: ezért fizetnék!” - jellemezte az médium célját Bukovics Martin.

Az Azonnali alapítói azért indtottak új felületet, mert Bukovics Martint korábban elbocsátotta a laptól Gerényi Gábor társtulajdonos. Bukovics Martin emiatt munkaügyi pert indít az Azonnali ellen, mert jogszerűtlennek tartja a kirúgását.