bn 2021. november 17. 09:57
A Mitte lett a Budapest Design Weeket is finanszírozó SZTNH ügynöksége
A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának (SZNTH) és két szervezetének, a Magyar Formatervezési Tanácsnak (MFT) és a Hamisítás Elleni Nemzeti Testületnek lett partnere a Mitte Communications.

Az SZTNH-val közös munka során a Mitte Communications feladatai közé tartozik a kommunikációs tevékenységek megtervezése, a tanácsadás, a média monitoring, a közösségi oldalak és a hirdetések kezelése, a tartalomgyártás és a sajtókommunikáció. Hasonló feladatai lesznek az ügynökségnek a Magyar Formatervezési Tanács és a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület esetében is. 

Az SZTNH idén 125 éves, hatáskörébe tartozik a szerzői jog, az oltalmazás, a védjegy bejelentés, a K+F minősítési eljárások és a szellemi tulajdon védelmével kapcsolatos tájékoztatás is. 

Az MFT osztja ki minden évben a Magyar Formatervezési és Design Management díjakat a Budapest Design Week keretében, a tanács gondozásában jelenik meg évente a kreatívipari kis- és mikrovállalkozások igényeire szabott Start Up Guide útmutató és az MFT hirdeti meg a Moholy-Nagy László Formatervezési Ösztöndíjat is.