hero
Bicsérdi ÁdámFülöp István 2021. április 30. 15:02
A HPS Group május végéig vállalja a projektjeit
A Kreatív információi szerint ezt követően a hosszabb projekteket más ügynökségeknek adják át. A cég vezetősége ezt levélben közölte ügyfeleivel, ami a Kreatívhoz is eljutott.

Még április közepén indult adóhatósági nyomozás az áruházi értékesítés-támogatással foglalkozó HPS Trade Kft. ellen. Meg nem erősített információink szerint a HPS Trade több vezetőjét is meggyanúsították, illetve indítványozták letartóztatásukat, akik a HPS reklámügynökségnek is résztulajdonosai, de nem tisztségviselői.

Az ügy hatása információink szerint elérte a HPS reklámügynökségi oldalát is, ahova a HPS PR, a HPS X és a HPS Event tartozik. Több belső forrásból is úgy értesültünk, hogy a HPS Group vezetősége levélben arról tájékoztatta partnereit, hogy a futó projekteket májusban még elvégzik, ám az ennél hosszabb megbízásokat átadják más cégnek. Banki és finanszírozási kihívásra hivatkoznak benne, ami a gyakorlatban információink szerint azt jelenti, hogy zárolták a HPS Trade bankszámláit.

A HPS Group vezetősége által jegyzett levélben többek között az áll: 

„Ezúton szeretnénk hivatalosan is tájékoztatni arról, hogy a HPS cégcsoport Trade oldalán zajló hatósági eljárások és vizsgálatok ugyan nem érintik a reklámügynökségi oldal cégeit, azonban az egymással szoros összefüggésben álló működési és banki finanszírozási kihívások, a reklámügynökség működését is megnehezítik, sőt ellehetetlenítik. Ezért azt a szomorú döntést vagyunk kénytelenek meghozni, hogy a futó közös projektjeinket májusban elvégezzük, a hosszabb kifutású projekteket pedig a lehető leghamarabb átadjuk a kijelölt partnernek.”

Korábban a HPS Group ügyvezetője, Sipos Dávid azt mondta kérdésünkre, hogy a reklámügynökség a reputációs csapástól függetlenül folytatja munkáját. 

A HPS Group vezetőit most is kerestük, amint válaszolnak kérdéseinkre, frissítjük cikkünket.