2016. október 26. 19:38
A Class FM helyett Rádió 1 fog szólni a fél országban
Andy Vajna adója hat vidéki rádióhoz kapcsolódik november 15-től, ezzel lényegében országos lefedettségű kereskedelmi csatonává válik.

Andy Vajna cége, Radió Plus Kft. megkapta az engedélyt a Médiatanácstól, hogy a Rádió 1-et hálózatba kapcsolhassa 6 másik rádióüzemeltető vállalkozás csatornájával. Így a korábban csak Budapestre frekvenciát kapott rádió november 15-étől már Baja, Dunaföldvár, Paks, Szekszárd, Győr, Tihany, Miskolc, Heves és Nyíregyháza környékén is hallgatható lesz - írja a Hvg.hu.

A hálózatba kapcsolódás azt jelenti, hogy mindössze négy és fél órában sugároznak helyi tartalmat a kis rádiók, a fennmaradó közel 20 óra a Rádió 1-é lesz. "A helyi tartalmat a hajnali óráktól éjfélig bármely napszakban műsorra lehet tűzni, tehát nem feltétlenül a leghallgatottabb időpontban" - írja az online portál.

A cikkből kiderül, hogy a hat partnerből öt egy tulajdonosi körhöz, a győri Oxygen Grouphoz köthető, egyedül a nyíregyházi Zenebolygó Kft. lóg ki a sorból. A mostani hálozatosodás következtében a Rádió 1 szinte ugyanannyi embert fog elérni, mint a 2000-es években, mikor szintén adó-hálozattal üzemelt az ország nagy részén - de ezeket a frekvenciákat 2010 után elvesztette. Ekkor indult a Simicska Lajos Class FM-e, amelynek engedélyét viszont nem hosszabbították meg idén, meg is vált tőle Simicska, de, hogy mi lesz a sorsa a frekvenciaengedély lejárati dátuma, november 19-ei után, még nem látszik.