hero
Bicsérdi-Fülöp Ádám 2021. november 26. 15:07
444: Rogán mutatta meg az ajtót a Mediaworks vezérigazgatójának
Szabó László nem teljesítette azokat a célokat cég lapjainál, amiket elvártak tőle, ezért kellett távoznia.

Mire felfigyeltünk Szabó László Médiapiacnak adott magabiztos nyilatkozatára, már jött is a hír, hogy az volt a Mediaworks vezérigazgatójának utolsó ebben  pozícióban adott interjúja.

Szabó Lászlót pharmainnovációs kormánybiztosnak nevezték ki, helyét pedig a mintegy 500 címes portfólióval rendelkező médiaóriás élén egyik helyettese, Kálmán Erika vette át. Később kiderült, a Mediaworkstől további hat felsővezető távozott ezzel párhuzamosan.

A 444 most arról ír, hogy a váltás hátterében az áll, hogy a kormány elégedetlen volt Szabó teljesítményével, mert egyrészt nem tudta növelni a legtöbb KESMA-hoz tartozó oldal olvasottságát, másrészt a fiatalok körében sem ért el sikereket a kiadványokkal. Főleg a megyei lapoknál látszódik stagnálás, vagy látogatottság-csökkenés a Gemius adatai szerint.

Azért is fájhatott a sikertelenség, mert ahogy arról korábban a Kreatív is írt, a többi magyar szereplőhöz viszonyítva elképesztő mennyiségű hirdetői pénz érkezett 2020-ban a Mediaworks-höz. A cégcsoport konszolidált 66,8 milliárd forintos bevételét 2020-ban egyetlen másik médiaszereplő sem tudta megközelíteni (2018-ban még 27,7 milliárdos bevételt könyvelt el a cégcsoport.), ebből az összegből beszámolójuk szerint 34 milliárd forint származott hirdetésből.

A 444 szerint Szabónak, és a  felsővezetésnek Rogán Antal hivatalából, a Miniszterelnöki Kabinetirodából üzenték meg, hogy távozniuk kell. “Szabó nem észlelte a jelzést, így aztán Rogánnak személyesen kellett odatelefonálnia, hogy pakoljon, mert nagyon várják az ITM-nél” - írja a 444.