hero
2020. december 14. 11:43
2021-ben érkezik hozzánk a Disney+
A jelenleg 86 millió előfizetővel rendelkező platformra további 20 Marvel- és Star Wars-sorozat érkezik a következő években.

Magyar idő szerint péntekre virradóra rengeteg bejelentést tett a Disney egy négyórás, streamelt előadássorozat keretében. A cég elég sok puskaport előtt, ezek közül a legfontosabbakat gyűjtöttük egybe.

Alig több mint egy évvel az indulás óta, a Disney+ már 86,8 millió előfizetővel rendelkezik világszerte.

  • A tervek szerint a szolgáltatás 2021 második felében érkezne meg Kelet-Európába (így várhatóan hozzánk is), Japánba és Dél-Koreába.
  • A Disney+ Európába egy Star nevű, plusz szolgáltatással együtt érkezik. A Star emelt előfizetési díjért lesz hozzácsapható az alapcsomaghoz, és leginkább az amerikia Hulu kínálatát tükrözi majd, a Disney+-hoz képest kevésbé gyerekközpontú tartalommal.
  • A Disney+ a következő években tele lesz további Marvel-, Star Wars- és Pixar tartalmakkal. Nagyjából 10-10 Star Wars- és Marvel sorozat kerül fel a szolgáltatóra a jövőben.
  • A Star Wars univerzumból többek között Rangers of the New Republic, Obi-Wan Kenobi, Andor és The Bad Batch címmel is készül széria.
  • A Marvel univerzum sem aprózza el. Lesz többek között I Am Groot, Loki, Ironheart, Hawkeye, Moon Knight, Armor Wars, She-Hulk, Secret Invasion című sorozat is. A Galaxis őrzői pedig 2022 karácsonyán térnek vissza egy különkiadás erejéig.
  • Készül egy, az Alienre épülő sorozat is a streamingfelületre.
  • A Toy Story Buzz Lightyear karaktere külön filmet kap. De lesz még Moana-, Zootopia-, Verdák- és Fel!- sorozat is többek között.

A Disney hosszútávú célja az, hogy 2024-re elérjék a 260 millió előfizetőt világszerte. Ehhez elég nagy költekezésbe is kezdenek, 14-16 milliárd dolláros tartalmi büdzsével számolnak a fent felsorolt filmek és sorozatok miatt 2024-ig. Ezzel párhuzamosan a Disney+ árát is emelik, így Európában 2021-től 9 euróért lehet hozzájutni majd a szolgáltatáshoz.