hero
-fi- 2021. június 01. 15:22
Zsenge Penge néven új, fiataloknak szóló versenyt indít a MAKSZ
Hat kategóriában jelentkezhetnek 30 éven alattiak, június 4-ig tart az előregisztráció.

A Magyarországi Kommunikációs Ügynökségek Szövetsége (MAKSZ) által jegyzett Kreatív Utánpótlás program (KRU) és az Arany Penge Kreatív Fesztivál keretein belül egy új versenyt indított el a fiatal tehetségek számára Zsenge Penge néven.

A versenyen 30 évnél fiatalabb kreatív tehetségeknek szeretnének új lehetőséget biztosítani, egy rendhagyó koncepció keretén belül.

„Egy ügyfélbrief beindítja a láncolatot, és az adott napok nyertes alkotási alapján készülnek a következő napi briefek. A KRU legújabb versenyén főiskolások, egyetemisták, szabadúszók, ügynökségi fiatalok jelentkezését várják hat kategóriában, legyen bár stratéga, PR-es, filmes vagy médiás” – olvasható a MAKSZ közleményében.

A versenyre 30 évnél fiatalabbak jeletkezhetnek, vagy amennyiben valaki betöltötte ezen életkort, akkor maximum 3 évnyi szakmai tapasztalata lehet az adott szakterületen. Egy versenyző akár több kategóriában is megmérettetheti magát.

“Az elmúlt másfél év sajnos nagyon nem kedvezett az utánpótlás/young versenyeinknek. Szerettünk volna valami egyedivel, valami újjal felkelteni a kreatívok figyelmét. Mivel nem kötött minket a nemzetközi szabályzata a Young Lionsnak, ezért a KRU csapattal kitaláltunk néhány újítást. Az egyik ilyen az új kategóriák behozása volt, mint a stratégia vagy a copy (craft), a másik pedig az, hogy nem 6 különböző brief lesz a 6 kategóriának, hanem egy gördülő brief ugyanarra a dologra, és a következő napi verseny briefje, az előző napi győztes munka lesz. Vagyis az első nap megszületik a stratégia, utána a copy napon a név és a szlogen, majd a design, végül pedig a cyber, pr, és film kategóriákban pedig a kreatív koncepciók” – emelte ki a verseny lényegét Marosi Gergő (Mito), a KRU szakmai vezetője.

Az adott kategória nyertesei “Az Év fiatal tehetsége” Arany Penge díjat kapják és a 2022-es londoni D&AD Fesztiválra belépő- és repülőjegyet nyernek. 

Az előregisztrációkat a szervezők június 4-ig várják.