Weyer Balázs NMHH-s pályázatokat bírál
A Médiatanács idén 20 millió forinttal támogatja online filmek készítését. A pályázat bíráló bizottságának tagja Gerényi Gábor és Weyer Balázs is.

Oktatási intézmények is indulhatnak idén a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsának azon pályázatán, amelyen online közszolgálati tartalmak készítését támogatja a testület, összesen 20 millió forinttal.

Kollarik Tamás, a Médiatanács tagja, a Magyar Média Mecenatúra program koordinátora ennek kapcsán elmondta: a Neumann János pályázattal a testület online platformra készülő értékes és eredeti közszolgálati tartalmak megszületéséhez kíván hozzájárulni. Tavaly tizennégy alkotás született a támogatás segítségével.

A médiatanács a tavalyi tapasztalatok alapján idén fejlesztette a kiírást, immár oktatási intézmények is pályázhatnak, valamint kevesebb lesz a pályázati díj. Újítás az is, hogy az akadálymentesített, azaz a felirattal ellátott tartalmak előnyt élveznek.

A médiatanács még júliusban megválasztotta a Neumann János online pályázat bíráló bizottságának öt tagját is: Dévényi Istvánt, az MTI Új Média főszerkesztőjét; Feledy Andrást, számos tévés produkció létrehozóját, igazságügyi médiaszakértőt; Gerényi Gábort, az Index volt vezetőségi tagját, a Magyar Tartalomszolgáltatók Egyesületének alelnökét, Novák Tamás újságírót, rendezőt, valamint Weyer Balázst, a Főszerkesztők Fórumának elnökét.