2013. július 04. 11:39
Újabb pert indítottak médiás gyakornokok
A Saturday Night Live tévéshownál és az MSNBC csatornánál dolgozó gyakornokok most az NBC Universal ellen indítottak pert, mivel szerintük a vállalat megszegte a minimálbérre vonatkozó törvényeket, mivel nem fizettek a munkáikért. 

A New Yorker lap és a Condé Nast kiadó után újabb médiavállalatot pereltek be gyakornokok – írja az Advertising Age amerikai szaklap. Most a Saturday Night Live tévéshownál és az MSNBC csatornánál dolgozó gyakornokok indítottak pert az NBC Universal anyavállalat ellen, ugyanis szerintük a médiacég megszegte a minimálbérre vonatkozó törvényeket azzal, hogy egyáltalán nem is fizettek a munkájuk után.

Az egyik felperes, Jesse Moore azt állítja, hogy 24 vagy még több órát is dolgozott egy héten 2011 szeptemberétől novemberéig fizetés nélkül az MSNBC-nek. Monet Eliastam 25 vagy még több órát dolgozott egy héten a Saturday Night Live-nak 2012 januárjától májusig, majd szeptembertől decemberig. Mindketten azt állítják, hogy több mint tíz órát dolgoztak egy nap. Mindezt fizetés nélkül. A kereset arra kötelezné az NBC Universalt, hogy fizessék ki a ledolgozott órákat és a túlórákat.

A felpereseket most is az Outten and Golden ügyvédi iroda képviseli, akik korábban a Condé Nast mellett a Fox a Hearst ellen is nyújtott be keresetet ki nem fizetett és túlóráztatott gyakornokok miatt.