-fi- 2021. május 12. 15:22
Új zenecsatornákat indít itthon a ViacomCBS
Június 1-től indul a reklámmentes, fiataloknak szóló NickMusic, augusztus 1-től pedig a VH1 Europe új néven, MTV 00s-ként folytatja.

Hamarosan két új tévécsatornával bővül a ViacomCBS megújuló, könnyűzenei tematikájú portfoliója, amely többféle korosztály és könnyűzenei ízlés számára nyújt kínálatot. 

Június 1-jén Magyarországon is elindul a legújabb reklámmentes zenecsatorna, a NickMusic, amely a  gyerekeknek kínál zenei videóválogatást.

„Az MTV Music 24 újrapozicionálásával létrejött csatorna az új generációk körében legnépszerűbb Top 40 slágerek előadóival teremt kapcsolatot, az élvonalba berobbanó sztárok és az örök kedvencek zenei videóit sugározza folyamatosan. Elsősorban azokhoz a fiatal nézőkhöz szól majd, akik szeretik Shawn Mendez, Camilla Cabello, Ed Sheeran, Dua Lipa, Justin Timberlake, Ariana Grande és sok más felkapott mai popsztár zenéjét” – áll a közleményben.

Augusztus 1-jétől pedig a VH1 Europe zenecsatorna márkaneve MTV 00s-ra változik, ami nevéből is adódóan a 2000-es évek elejére összpontosít, és a ViacomCBS szerint „tökéletesen kiegészíti az MTV portfoliójában az MTV Hits csatornán futó aktuális slágereket, illetve az MTV 80s és az MTV 90s csatornákon elérhető klasszikus tartalmakat”. 

A névváltásra azért is került sor, mert nemzetközi felmérések szerint az MTV-nek jóval magasabb a márkaismertsége, mint a VH1-nak.