Új pályázat a Klubrádió frekvenciájára
A Médiatanács alaki érvénytelenséget állapított meg a Klubrádió volt frekvenciájára beérkezett pályázatoknál. A rádió szerint a tanács eljárása jogellenes.

A Médiatanács szerdai ülésén döntött a Békéscsaba 104,0 MHz-es és a Kapuvár 94,5 MHz-es frekvenciákról, ezekre egyedüli pályázókként a frekvenciákon az elmúlt évtizedben eddig is működő társaságok kaptak újabb hét évre szóló jogosultságot.

További két frekvenciapályázatnál – a Debrecen 95,0 MHz és a Budapest 95,3 MHz – esetében, az ún. „Klub-szabály” értelmében alaki érvénytelenséget állapított meg. "A Budapest 95,3 MHz-es pályázat újbóli napirendre vételére azért volt szükség, mert a bíróság arra kötelezte a médiatanácsot, hogy határozatban mondja ki a Klubrádió kizárását, miként ugyanebben a határozatban szükséges rögzíteni az erre a frekvenciára érkezett többi pályázat alaki érvénytelenségét is" - olvasható a sajtóközleményben.

A "Klub-szabály" alkalmazását az idén egy bírósági ítélet vezette be, amely a Budapest 95,3 MHz-es frekvencia pályázatával kapcsolatosan született. Az ítélet rögzítette, hogy a pályázatoknak mely alaki kritériumoknak kell kötelező érvénnyel megfelelniük; a bíróság a korábbi formai szabályokhoz képest szigorúbb alaki feltételeket szabott, amelyeket a médiatanácsnak a pályázati eljárásokban alkalmaznia kell.

A Klubrádió azonnal reagált a közleményre: szerintük a Médiatanács eljárása jogellenes, hiszen "a Fővárosi ítélőtábla jogerős ítéletében kimondta: a pályázat eredményes volt. A bíróság megerősítette: az ítélet alapján mindössze arra van joga a Médiatanácsnak, hogy az Autórádió törlésének megfelelően hirdessen győztest az eredményes pályázatban." Közleményükben újabb pert is említenek. 

A Médiatanács a Kreatív Online kérdéseire - mikor tervezik az újabb pályáztatást, változnak-e a feltételek - sem közölt további részleteket.