Új mobil jön a piacra
Ipari felhasználásra és extrém időjárásra fejleszt mobiltelefonokat a Sonim Technologies, amelynek termékei hamarosan megérkeznek a magyar piacra – írja a Világgazdaság. A forgalmazó PTTSystems már tárgyal a hazai szolgáltatókkal. 

Nyugat-Európa után erőteljes kelet-európai terjeszkedésbe kezdett az amerikai Sonim Technologies, amely ipari felhasználásra és extrém időjárási és munkakörülményekre fejleszt ütés-, por- és vízálló mobilkészülékeket. A vállalat az év végén Magyarországon is megkezdi termékeinek forgalmazását a PTTSystems-en keresztül.

A társaság nemcsak mobiltelefonokat fejleszt, hanem munkavégzéshez szükséges alkalmazásokat is. Ilyen az adóvevő, és az egyedül dolgozók számára kifejlesztett biztonsági riasztórendszer.

Szy Gábor a PTTSystems ügyvezető igazgatója elmondta, hogy mindhárom magyar mobilszolgáltatóval tárgyalásokat folytatnak, és közülük várhatóan eggyel állapodnak meg a készülékek értékesítésére, valamint a mögöttük álló alkalmazások, szolgáltatások bevezetésére.

John Burns, a Sonim elnök-vezérigazgatója elmondta, hogy eddigi tapasztalataik alapján a potenciális vevőkör egy ország lakosságának az öt százalékát jelenti, vagyis Magyarország esetében több százezres leendő ügyfélbázissal számolnak.