hero
2015. augusztus 19. 17:45
Új kategóriákkal jön az idei Lollipop
A tavalyi év fontos újítása és rekordnevezése után idén ismét újdonságokkal érkezik a Kreatív Csoport által szervezett 2015-ös Lollipop. Többek között azzal, hogy a verseny pontjai már nem csak a MAKSZ és a Kreatív közös M+ Listáján, hanem a Pr Toplistán is szerepelnek majd.

Ami viszont nem változott, hogy idén is az elmúlt egy év legjobb btl- és azon túlmutató kommunikációs megoldásait keressük, a nevezéseket pedig október 2-ig várjuk. A tavalyi megmérettetésre rekordszámú, 151 nevezés érkezett, kibővített zsűri értékelte a pályázatokat, a Lollipop eredményei pedig első alkalommal számítottak bele a Kreatív-MAKSZ közös M+ Lista eredményébe is.

Ehhez képest még további fejlesztések és újdonságok várhatók idén mind a verseny zsűrizését, mind annak szakmai súlyát tekintve. Az egyik legfontosabb, hogy új zsűrizési rendszert vezetünk be: a tavalyi kibővített létszámú zsűri után idén kétfordulós lesz a zsűrizés. Az első, online fordulóban ügyféloldali marketingkommunikációs szakemberek pontozzák a nevezéseket, a másodikban pedig a Magyarországi Kommunikációs Ügynökségek Szövetsége (MAKSZ), a Direkt és Interaktív Marketing Szövetség (DIMSZ) és Kreatív 3-3 delegáltja vesz részt.

Nagyon fontos újítás még, hogy a dobogós helyezések és a shortlistes eredmények továbbra is pontot érnek az M+Listán, a pr kategóriában díjazottak pedig a Pr Toplistán léphetnek előre.

A Lollipop 2015-ért kapható pontok


A Lollipop M+ Lista pontszámai

súly: 50

Grand Prix (Lollipop 2015 - Legjobb btl-megoldás): 250

Arany: 150

Ezüst: 100

Bronz: 50

Shortlist: 25

A pr kategória pontszámai a Pr Toplistán:

Súly: 70

Grand Prix: 280

Arany: 210

Ezüst: 140

Bronz: 70

Shortlist: 35

 

Újdonság még a versennyel kapcsolatban, hogy új kategóriarendszert vezetünk be. Ennek a lépésnek a célja az, hogy a verseny még jobban alkalmazkodjon a marketingkommunikációban jelenleg használt legújabb eszközökhöz.

A Lollipop 2015 Ügynöksége mellett új fődíjak is lesznek, ilyen a Lollipop 2015 Ügyfele Díj, amely a legsikeresebben szereplő megbízónak járó fődíj. A címet az ügyfélnek készített kampányoknak adott díjak mennyisége határozza meg. A címet csak olyan ügyfél nyerheti, amelyik legalább egy kategóriában aranyat nyert és van legalább egy másik olyan alkotása, amelyet shortlistre juttatott a zsűri. Idén lesz először Lollipop 2015 – Legjobb btl-megoldás, amely fődíjat a kategóriagyőztesek közül választja ki a zsűri a második fordulóban.

A tavalyi, Trafiq bárban tartott díjátadón 23 bronz, 20 ezüst és 9 arany - összesen 52 díjat és egy Év ügynökségei fődíjat osztott ki a zsűri, amelyet az Isobar kapott.

A Lollipop 2015 nevezési határideje október 2., további részletek a verseny aloldalán találhatók!