2013. november 22. 16:06
Új kábelcsatorna indítását tervezi az MTVA
Az M3 után új kábeles adót indíthat a közmédia, jelentette be Szabó László Zsolt, az MTVA megbízott vezérigazgatója a Média Korrektúra konferencián. A korábbi tervek alapján archív tartalom-alapú sportcsatorna lehet belőle.

A december 3-án induló M3 retrocsatorna után egy új kábelcsatornát indíthat a köztévé – írja az Origo a DTV News-ra hivatkozva. A Balatonalmádiban zajló Média Korrektúra konferencián Szabó László Zsolt, az MTVA megbízott vezérigazgatója jelentette be az új csatorna terveit. Konkrétumok nem hangzottak el, de fontos lehet, hogy az M3 terveinek kiszivárgása előtt már felmerült egy archív tartalmakra épülő sportcsatorna indításának ötlete. A DTV News találgatása alapján ez lehet a csatorna leendő profilja.

A konferencián szó volt még arról, hogy szükséges a közmédia online szekciójának fejlesztése, a rádió digitalizálása és a hírgyártás megújítása. Hamarosan az MTVA összes tévéstúdiója átáll HD-technikára, mondta el Szabó. A közmédia vezetése jelenleg kihívásnak tartja továbbá a gyerekcsatornává alakított M2 esti és éjszakai műsorsávjában a fiatal felnőttek megszólítását.