hero
2020. október 31. 23:44
Traktorverseny egri borászokkal
Az egri bort és borászatot népszerűsítik a hétvégén Egerben egy traktoros gyorsulási- és szépségversennyel. A zsűri tagjai: Torgyán József, Ganxsta Zolee, Csernus Imre.

Hagyományteremtő céllal július 9-én traktoros felvonulást, gyorsulási- és szépségversenyt rendeznek Egerben a bikavér ünnep idején. A rendezvény a II. világháború előtti egri szüreti ünnepségek hagyományát éleszti újra, amikor az egri szőlő és boros gazdák feldíszített ökrös szekereiken vonultak végig a városon.

Az ötlet az egri kötődésű Mészáros Péter grafikustól - a Kreatív magazin címlapjainak kiagyalójától - és Hajós Szandra kommunikációs tanácsadótól származik. Ők a Deal-Xpress nevű céggel együtt az Agrármarketing Centrum (AMC) pályázatán nyertek támogatást. A rendezvény szervezésével és a sajtókommunikációval Hajós Szandra foglalkozik, az arculati elemeket Mészáros Péter készítette, míg a vállalkozás az adminisztrációért felel.

A program délután háromkor felvonulással kezdődik, egy óra múlva pedig indul a feldíszített traktorok gyorsulási versenye a Gárdonyi Géza Színház és a Bazilika közötti százméteres útszakaszon.

A felékített traktorokat egy háromtagú zsűri - Torgyán József politikus, Ganxsta Zolee zenész és Csernus Imre pszichiáter - pontozza. A versenyt Harsányi Levente konferálja, kommentálja és moderálja.

A versenyző pincészeteket két kategóriában – külsejük és gyorsulásuk alapján – díjazzák. Az utóbbi eredményeit hivatalos időmérő berendezés és versenybíró hitelesíti.

A megmérettetés végén átadják az Eger legszebb traktora, valamint az Eger legerősebb traktora díjat.