Télen lesz a frekvenciaaukció
A médiahatóság bejelentette, hogy több mint egy hónappal meghosszabbítja az őszi frekvenciaaukció jelentkezési határidejét. A Hwsw szerint így a pályázat eredményhirdetése csak jövő január végére várható. 

Mint arról már korábban beszámoltunk, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) mobilfrekvenciát árverez, amelyet 15 évre lehet megszerezni. Az eredeti kiírás szerint a jelentkezési határidő október 20-a volt, az aukció lezárásának tervezett időpontja pedig december 12-re esett.

A Hwsw információi szerint az NMHH több mint egy hónappal meghosszabbította a frekvenciaaukció jelentkezési határidejét: az új dátum december 8.

Az NMHH azzal indokolta a döntését, hogy több érdeklődő szolgáltató jelezte feléjük: hosszabb felkészülési időre van szükségük a jelentkezéshez kapcsolódó tényleges döntés meghozatalához, illetve az azt megalapozó üzleti terv elkészítéséhez. 

A hosszabbítás miatt változik az aukció teljes menetrendje, így eredményhirdetés csak jövőre lesz. Az aukció elméletileg lehetővé teszi, hogy új mobilszolgáltató jelenjen meg Magyarországon, melynek az eredményhirdetést követő egy éven belül kell megkezdenie a szolgáltatást - akár az is elképzelhető, hogy egy esetleges új operátor ténylegesen csak 2013-ban lép be szolgáltatásával a magyar piacra – fogalmaz a Hwsw.