hero
2013. június 03. 15:21
Távozik Schillinger az Avantgarde Grouptól
Tíz év után távozik Schillinger Attila, az Avantgarde Group alapító partnere. Tulajdonrészét igazgató társai vásárolták meg.

Befejeződött az a csaknem egyéves folyamat, amelynek eredményeképpen igazgató társai megvásárolták az alapító partner, többségi tulajdonos Schillinger Attila tulajdonrészét. Schillinger kilenc évig állt az Avantgarde élén, azóta a cég két szakmai egységének, az Avantgarde PR-nek ügyvezetője Bedy Krisztina, az Avantgarde Digitalnak, Császi Dóra lett.

„Úgy érzem mindent elvégeztem, amit az Avantgarde-nál elvégezhettem. A kommunikációs tanácsadás mellé megtanultam, milyen vállalkozónak lenni. Fantasztikus tíz év volt, barátok között, akik igazi oázist jelentettek. Ügyfelekkel, akik hosszú távú partnernek tekintettek. Elégedett vagyok az eltelt évtizeddel, kerek történet. Hálás vagyok és köszönöm mindazoknak, akikkel együtt dolgozhattam” – mondta Schillinger Attila.

Az Avantgarde Group-ot 2003-ban alapították azzal a céllal, hogy stratégiai tanácsadást nyújtson azoknak a vállalatoknak, amelyek vezető szerepet kívánnak játszani iparágaikban. Ügyfeleik között tudhatták többek között a Budapest Airportot, a Dunaferrt megvásárló Donbass Dufercót, a Delta Airlinest, az AIG-t, az OMV-t, a McDonald’s-t, a GSK-t, a Bérest, a Vaterát, a Budapest Bankot és az Apollo Tyrest. Az Avantgarde jelenleg olyan nemzetközi vállalatoknak ad tanácsot, mint a Magyar Telekom, a Nestlé, a L’Oréal, a Carlsberg vagy éppen az Easyjet.

A céghez kapcsolódó hír, hogy az Avantgarde nemrégiben nyerte el az Intersnack Magyarország megbízását és májustól a Magyar Édességgyártók Szövetségének tanácsadója. Az Avantgarde Digital, a cégcsoport 2009 óta működő digitális kommunikációs divíziója pedig már a Carlsberg csoport magyarországi portfóliójának négy márkáját kezeli, valamint 2013-tól a Nestlé Cereal Partners közösségi média jelenlétéért is felel.

Schillinger Attila 2012-ben indította el az Empress Tree Marketing startup tanácsadó céget. A közeljövőben ideje egy részét magyar és nemzetközi startupok felfuttatásának és piacra jutásának segítése tölti majd ki.