hero
Somlói és Ledényi is a Power 50-ben
Somlói Zsolt, a Mindshare ügyvezetője, és Ledényi Attila, az Edge Communications ügyvezetője is szerepel a Műértő Power 50 listáján, amely a magyar képzőművészeti színtér legbefolyásosabb személyiségeit gyűjti össze.

Először gyűjtötte össze a Műértő a magyar képzőművészeti piac ötven legbefolyásosabb szereplőjét. Az ArtReview Power 100-as listájának mintájára készült „Magyar Power 50” listát huszonöt neves, a hazai képzőművészeti és műkereskedelemi életet belülről ismerő szakember állította össze.

A Kreatív Online olvasói számára a légérdekesebb, hogy erre a listára felkerült két, a kommunikációs iparban is ismert szakember. Somlói Zsolt, a Mindshare ügyvezetője feleségével, Spengler Katalin műkritikussal együtt műgyűjtőként mindjárt az ötödik helyre, míg Ledényi Attila, az Edge Communications pr-cég ügyvezetője, az ArtMarket Budapest kitalálója pedig a 15. helyre (a vele készült áprilisi címlapinterjúnkat itt olvashatja el).

A listán 17. helyre került György Péter, aki az ELTE médiaszakának vezetése és kiterjed publikációs tevékenysége mellett komoly múzeum- és műkritikusi munkásságot is felhalmozott, de felkerült a listára Földes András, az Index újságírója is a 42. helyre. Az első helyre Bencsik Barnabás, a Ludwig Múzeum főigazgatója került (a teljes listát itt tekinthetik meg).