hero
2012. augusztus 31. 20:20
Sikerszám az Obama-ellenes Newsweek
Hiába a sok kritika, amit kavart, a Newsweek obamás címlapja a lap történetének egyik sikersztorija lehet, ó- és újmédiában egyaránt.

antiobama.png
Bestseller lehet az újságárusoknál az Adage szerint az a Newsweek lapszám, amely címlapján Barack Obama amerikai elnököt arra szólítja fel, hogy lépjen le szépen a színről, teszi mindezt Ray Charles, a vak afroamerikai zenész slágerének refrénjére utalva a „Hit the road, Barack” felszólítással.

Az augusztus 27-i lapszám nagyon sok kritikát kapott széles körben, mindeközben egyre inkább úgy néz ki, hogy eladási szempontból nagyot robbantott vele a lap kiadója. A Magnet nevű, magazinok eladásait figyelő szervezet szerint ugyanis az első adatok alapján az sem kizárt, hogy a botrányos címlap megduplázhatja a Newsweek átlagos példányszámát, valamint benne lehet a lap három legnagyobb példányszámú megjelenése között 2010 óta.

Nem csak a nyomtatott lap teljesített jól, hanem a tabletes verziók is, az Ipadre való letöltés például az első napon 4,3 szorosa volt a megszokottnak.