-fi- 2021. november 19. 07:23
Service Design Day néven érkezik a szakma konferenciája
November 25-én, csütörtökön az online konferencián közel száz előadó ismerteti az ügyfélcentrikus üzleti tervezés lehetőségeit és tapasztalatait az innováció, a termékfejlesztés, a marketing és a HR területein. A látogatók bepillanthatnak a hazai ügynökségek munkájába, vállalati esettanulmányokból tanulhatnak, az egyes szakmai területek legújabb fejleményeivel ismerkedhetnek meg a behaviour designtól az ügyfélélmény tervezésen keresztül az employer brandingig.

A Design Week során megvalósuló idei Service Design Day egyik fő témája a service design szerepe a Covid alakította új, normális világban. 

A résztvevők többek között az alábbi kérdésekre kaphatnak válaszokat::

- Hogyan tudja támogatni a vállalatok átalakulását az ügyfélcentrikus gondolkodás?

- Miképp segít értelmezni, lekövetni a fogyasztói igények és szokások változását?

- Hogyan segít kialakítani a cégek működését?

- Hol találkozik a hibrid és agilis munkavégzés és az ügyfélélmény?

A konferencia délelőtti előadásain a nemzetközi és hazai trendeké lesz a főszerep:

Marc Fonteijn (Service Design Show alapítója) service design veterán, influencerként több ezer service design iránt érdeklődőnek adta meg a szakmai alapokat népszerű videóival, blog posztjaival. Marc népszerű előadó, tréner. Egyedülálló rálátása van a service design szakma fejlődésére, nehézségeire, trendjeire. 

Pálóczi Tamás (Deutsche Telekom Design Hub vezetője) többek között bevaatja hallgatóit abba, hogy mit tesz a Deutsche Telekom azért, hogy a szervezetben és annak működésében történő változásra felészítse a munkavállalóit Európa szerte. 

Dobó Mátyás (Vodafone Vállalati Szolgáltatások Üzletág vezérigazgató-helyettese) arról a rejtélyes falról, kulturális és szervezeti szakadékról mesél majd, mely akadályozza a nagyvállalatokat az ügyfélcentrikus tervezésben. 

Bánhegyi Zsófia (Szerencsejáték Zrt. marketing igazgatója) pedig azt elemzi, hogy képes-e az ügyfél-, játékosélmény megközelítést sikeresen implementálni saját működésébe, termékfejlesztésébe egy állami monopol vállalat? 

Délben tizenkét hazai üzleti designnal foglalkozó ügynökség tart “fogadóórát”, mely során a nézők bepillanthatnak a működésükbe, megismerhetik a munkatársakat, projekteket és módszereiket.

Délután folyamán öt szekcióban folytatódik az esemény. A kezdőket a Grow with Google speciális Design Thinking gyorstalpalója várja, az ínyencek meghallgathatják Szabó Béla (Magyar Telekom, márka- és kereskedelmi kommunikációs igazgató), Gál Sarolta (DDB, stratégiai igazgató), Komándi Krisztián (Frontíra, viselkedéstudományi tanácsadó) és Barcsi Viktória design kutató beszélgetését 2021 slágertémájáról a behaviour designról. 

A service designban jártasabbak több, mint 20 esettanulmányt ismerhetnek meg, találkozhatnak többek között a budapesti szolgáltatások javítását célul kitűző Fővárosi Önkormányzat első service design csapatával. Elmerülhetnek olyan témakörökben, mint az ügyfélélmény, terméktervezés, social design, e-kereskedelem, user experience, megismerve olyan cégek szakembereit, mint például az IBM, KPMG, EdUcate, Humanize, Meet, Telenor, SAP Emarsys, Praktiker, Deloitte, Magyar Bankholding, MVM, vagy a Budapest Airport. 

„Az idei konferencián szerettük volna még hangsúlyosabban kiemelni, hogy a hazai service design szakma készen áll arra, hogy segítséget nyújtson a hazai vállalatoknak abban, hogy a covid hatására megváltozó üzleti környezetet gyorsan le tudják követni és ügyfélcentrikus tervezéssel minél több szerethető szolgáltatás, termék kerüljön ki a piacra. A Service Design Day mellett az idén újra elkészítjük a Service Design Térkép kutatásunkat az NRC támogatásával, mely segítségével szeretnénk bemutatni a szakmai műhelyeket, előremutató iparági gyakorlatokat.” - mondta Káli György, a Service Design Day főszervezője, a Humanize service design studio társalapítója.

A teljes program itt található.

A Service Design Térkép kutatást pedig ide kattintva tudják kitölteni az érdeklődők.