hero
Bicsérdi Ádám 2021. június 10. 12:32
A Serie A és a foci-BL jogaira is lecsapott a Sport TV
Az olasz élvonal találkozói mellett heti nyolc BL-mérkőzést is adhat a Sport1 és Sport2.

A Sport TV-t üzemeltető AMC Networks International – Central and Northern Europe megállapodott az UEFA-val és a Serie A-val, ennek köszönhetően jelentősen átalakul a Sport1 és a Sport2 programstruktúrája a 2021-22-es szezontól. Visszatér a Bajnokok Ligája és az olasz labdarúgó-bajnokság a két sportcsatornára. 

A csatornákra 2018 után visszakerülő UEFA Bajnokok Ligája lebonyolítási rendszerének köszönhetően fordulónként összesen akár nyolc BL-mérkőzést is élőben tud közvetíteni a Sport1 és a Sport2 (kedden és szerdán 4-4-et). A Bajnokok Ligája esetében a Sport TV lesz a második választó, tehát a csatorna szerkesztői a BL elsődleges magyarországi közvetítője után dönthetnek arról, melyik meccseket adják élőben az adott játéknapon.

A Serie A megszerzése érdekében a Sport TV lemondott a Bundesliga-jogokról (amit ősztől már az Arena4 sugároz) abban bízva, hogy a hétvégi nézettség emelkedik az új jog bevezetésével. A Sport TV szerkesztői szerint a Bundesligával szemben előnyösebb a Serie A, mert a német fociból megszokott hat élő közvetítés helyett immár nyolc Serie A-találkozót is élőben közvetíthet a két sportcsatorna.

Dinamo Kijev- Juventus meccs a tavalyi BL-ben. A Juventus mérkőzéseit ősztől szinte teljes mértékben lefedi a Sport TV a Serie A-, Coppa Italia- és BL-jogokkal (Fotó: 123rf.com)

„Végtelen öröm, hogy a labdarúgás csúcssorozata, a Bajnokok Ligája, amely a világon minden futballszeretőt a tévék elé ültet keddenként és szerdánként, most visszatért hozzánk. Nagyon büszkék vagyunk arra is, hogy 12 év kihagyás után a legszenvedélyesebb liga, a Serie A is visszatér a csatornáinkra. Reményeink szerint az olasz bajnokság még több nézőt szögez majd a képernyők elé, mint a Bundesliga, már csak azért is, mert a Serie A az erőviszonyok jelenlegi állása szerint az egyik legizgalmasabb topbajnokság Európában” – mondta a jogszerzésről Máté Pál, a Sport TV programigazgatója. 

Az új műsorstruktúra miatt várhatóan bővül a Sport TV kommentátori, szakértői stábja (az élő közvetítések mellett valószínűleg az olasz foci is kap egy saját gyártású magazinműsort a csatornán), ám konkrét neveket egyelőre nem árult el Máté Pál. 

A kézilabda-BL, a jégkorong-világbajnokság és az NBA is marad

Az említett két topfutball-liga megszerzése mellett több fontos sorozat közvetítési jogait is meghosszabbította több évre a Sport TV. A napokban rendezik a férfi kézilabda Bajnokok Ligája négyesdöntőjét, ez a sorozat, illetve a kézilabda Európa-liga küzdelmei még hosszú évekig a Sport TV képernyőjén lesznek láthatók. A Sport TV tervei szerint a magyar érdekeltségű férfi kézilabda BL-mérkőzéseket a csütörtöki napra pakolják át, hogy így kedden és szerdán a futballmeccseké lehessen a főszerep. 

Szintén maradnak a Sport TV-nél a közkedvelt jégkorong-világbajnokságok is, beleértve a magyar válogatott meccseit is. 

Szintén a Sport TV kínálatában marad:

  • az NBA
  • a Coppa Italia, azaz az olasz kupa
  • a PDC-dartsversenyek (PDC darts-vb, Darts Premier League, Darts UK Open, Darts World Matchplay, World Cup of Darts, World Series of Darts) mellett a World Drand Prix és Grand Slam of Darts küzdelmeivel bővül a kínálat
  • UEFA vb-selejtezők és Nemzetek Ligája-mérkőzések
  • az MLB, a UFC, a WTCR vagy az ETCR mérkőzései