hero
Hermann Irén 2021. november 19. 14:25
Rozgonyi Krisztina az osztrák médiahatóság tanácsadó testületének tagja lett
A magyar Nemzeti Hírközlési Hatóság egykori elnöke osztrák kereskedelmi médiumok közszolgálati műsorairól dönt majd.

Rozgonyi Krisztinát 3 évre kérte fel tagnak az osztrák médiahatóság (KommAustria) az egyik legnagyobb médiatámogatási alapjának tanácsadó testületébe. Az öt fős testület közszolgálati műsortámogatásokról dönt kereskedelmi médiumok esetében, és egyben ellenőrzi a pénzek elköltését. A board évi 23 millió eurót oszt szét kereskedelmi médiaszolgáltatók (televíziók, rádiók és nonprofit szervezetek) között. Az osztrák médiahatóság támogatási alapjai közül ez a legnagyobb, de vannak még alapjaik a média egyéb területei (sajtó, digitális, nonprofit terület) számára is.

Rozgonyi Krisztina családjával együtt hat éve költözött Ausztriába, Bécsbe. Kiköltözése előtt nagy nemzetközi projektekben dolgozott médiaszakemberként, eredeti végzettségét tekintve jogász, korábban a Nemzeti Hírközlési Hatóság elnöke is volt. 2010 és 2015 között a főleg médiaszabadsággal foglalkozó projektek tagjaként dolgozott Szerbiában és Közép-Ázsiában is. Bécsben az Universität Wien-en tanít és kutat, szakterületei a médiaszabályozás, a médiapolitika, a gender és média. Magyarországra is visszajár tanítani, a jogi egyetem szakjogász képzésére és időnként az ELTE Média Tanszékére.

„Az én kinevezésem olyan, mintha a magyar médiahatóságba egy észt szakembert neveznének ki, ez a nagyfokú bizalom az igazi megtiszteltetés ebben a felkérésben” – mondta Rozgonyi Krisztina a Kreatívnak.