2021. augusztus 13. 10:01
Pénzt csaltak ki az Index nevével és logójával, az oldal feljelentést tett
Hamis interjúkkal hirdetnek egy hamis befektetési lehetőséget.

“Büntető feljelentést tett az Index.hu Zrt., miután több forrásból úgy értesült, hogy ismeretlen tettesek a hírportál nevével és megjelenésével visszaélve nagy hozamot ígérő befektetéseket népszerűsítettek és pénzt csaltak ki magánszemélyektől” - olvasható az oldal szolgálati közleményében.

A dologra úgy derült fény, hogy a szerkesztőségét több károsult is arról tájékoztatta, hogy egy, az Index megjelenését másoló weboldalon nem létező, bitcoinalapú befektetési lehetőséget reklámoznak és értékesítenek. A sértettek beszámolója szerint az említett internetes oldalon számos ismert közéleti személlyel készült, valójában hamis interjúval népszerűsítik a nem létező befektetést, így csalnak ki pénzt az olvasóktól. A beszámolók szerint az álbefektetést reklámozó hirdetések a közösségi médiában is megjelentek.

Az Index.hu Zrt. közleményében felhívja a figyelmet, hogy nincs köze sem a szóban forgó honlaphoz, sem másik, befektetéseket vagy egyedi ajánlatokat reklámozó oldalakhoz, amelyek nem az index.hu domain alatt futnak.