bn 2021. július 19. 14:27
Pamkutyáék Zubreczki Dáviddal tettek fel új helyszíneket a Google Mapsre
A Kincsem Parkot, az Eiffel Műhelyházat és a Naplás-tó környékét lehet megtekinteni mostantól 360 fokos digitális valóságukban.

A Pamkutya youtubereit és Zubreczki Dávid városszakértőt, az Urbanista alapítóját a Google kérte fel, hogy népszerűsítsék a Maps szolgáltatást. „A Google célja, hogy innovatív szolgáltatásai révén segítséget nyújtson a világ jobb megismeréséhez, az abban való sikeres tájékozódáshoz” – írják. A Pamkutya és Zubreczki három helyszínt választott: a Kincsem Parkot és az Északi Járműjavító két csarnokát; az Operaház előadótereként működő Eiffel Műhelyházat és a Közlekedési Múzeum új kiállítótereként szolgáló Dízelcsarnokot; illetve Budapest legnagyobb tavát, a Naplás-tavat. 

„Emlékszem néhány éve még teljesen lenyűgözött, hogy az egész világ be van fotózva műholdról, és például a saját házamat is megnézhetem, képes voltam a világ másik táját is böngészni órákig. A kezdeti műholdképek is jók voltak, de ma már egészen elképesztő minőségűek, sőt térben is megjelennek, amit még alig tudok felfogni, emellett más égitestek térképét is megtekinthetjük” – mondják Pamkutyáék a videóban.