Osztrákokat csábítanának a Grand Budapest Hotellel
A világszerte vetített Grand Hotel Budapest című mozifilm népszerűségére építve kezdett kampányba a Magyar Turizmus Zrt. (MT) Ausztriában.

Az MT Zrt. ausztriai képviselete kísérleti jelleggel több bécsi mozival kötött megállapodást, ezekben a Grand Hotel Budapest című filmre szóló mozijegyhez budapesti turisztikai programfüzetet kapnak a nézők, a mozi előterében pedig információs stand hívja fel hazánk turisztikai kínálatára a figyelmet. Bár a film történetének semmi köze Budapesthez, csak a filmben elképzelt fiktív hotel viseli a magyar főváros nevét, ennek ellenére a turisztikai szervezet szerint sok látogatót hozhat Magyarországra már a cím is.

A kapcsolatmarketing jegyében az MT Zrt. Ausztriában továbbra is igyekszik minden olyan eseményen megjelenni, ahol Magyarországot pozitív kontextusban említik, és ahol lehetőség van potenciális turisták megszólítására. A részletes programokat tartalmazó Ungarische Art című kiadvány programlistája letölthető az MT Zrt. osztrák külképviseletének honlapjáról.