hero
Nagy Zsolt 2021. július 21. 12:04
Orr alá tolt maszkban szörnyülködött az Origó újságírója azon, hogy milyen felelőtlen a járványkezelés Tokióban
Pengeélen táncol az idei játékok sorsa, ha berobban a vírus, még lefújhatják az eseményt.

Az idei játékokra külföldi szurkolók nem válthattak jegyet, viszont a nemzetközi sajtó munkatársait fogadják (amennyiben az érkezéskor negatív PCR tesztet produkálnak). A kormánypárti Origó sportrovatának munkatársai is landoltak Tokióban, a reptérre érve egyből az áldatlan állapotokat kezdték ecsetelni az olvasóknak:

"Egész egyszerűen abszurd és nevetséges, hogy miközben tartani kellene a másfél méter távolságot, egybe tereltek több száz embert a japánok a reptéren." - írják a cikkben.

Az, hogy a világ minden tájáról érkező utasokat egy helyre terelik és ott várakoztatják, különösen annak fényében necces lépés, hogy sajtóinformációk szerint akár az utolsó pillanatban is lefújhatják a játékokat, ha hirtelen elszabadulna a sportolók között a koronavírus. 

A megpróbáltatásokat nem csak szövegesen, hanem videó formájában is közzétették, azonban a bejelentkezéskor kiderült, hogy nem csak a zsúfoltság a probléma, hanem az is, hogy még másfél évvel a járvány kitörése után is mindig van olyan, aki nem tudja, hogy kell rendesen felvenni egy maszkot - sajnos ez utóbbi pont az Origó munkatársa.  (Ráaádsul az ottani reptéren még kötelező a maszkviselés.)

A videó egyébként a cikkben, vagy itt külön is megtekinthető.