hero
2011. október 25. 16:47
Obama a Tumblr-en kampányol
Elindította Barack Obama kampánystábja a 2012-es elnökválasztási-kampány hivatalos Tumblr-oldalát. 

A politológusok és kampányszakértők egyetértenek abban, hogy Barack Obama 2008-as választási győzelmét nagyban köszönheti az ügyes közösségimédia-használatnak. Akkor a Facebook és a Twitter volt döntő számára, a jövő évi elnökválasztásra viszont már új platformot is bevon - írja a MarketingWeek.

Tegnap a kampánystáb elindította Obama hivatalos Tumblr-oldalát, amin azt kérik a követőktől, hogy osszák meg személyes kampányélményeiket és mutassák be, hogyan élik meg a választásokat.

A beköszönőposztban azt írják: "Szeretnénk, ha ez a Tumblr-fórum egy hatalmas együttes történetmesélés lenne, egy hely azoknak az embereknek, akik megosztják, mi történik a környezetükben, és hogyan járulnak hozzá személyesen a kampány sikeréhez.

Azt is írják: "Lesznek köztetek trollok: ezt tudjuk. Mi csak arra kérünk benneteket, hogy emlékezzetek, mi is emberek vagyunk - elég kedvesek méghozzá - és hogy édasanyátok is azt szeretné, ha jólneveltek lennétek".

A Tumblr 2007-es indulása óta az egyik leggyorsabban növekvő mikroblog-szolgáltató. Önbevalláűsuk alapján havonta 8,4 milliárd oldalmegtekintést produkálnak a posztok és olyan hírességeknek is van Tumblr-accountja, mint Lady Gaga vagy Katy Perry.

Barack Obama Facebook-oldalának 23 millió rajongója van, míg Twitteren tízmillió követője.