bn 2021. szeptember 08. 09:00
Nyit a Margit-negyed első kulturális helyszíne
Az új művészeti közösségi tér Képező néven indul el a Keleti Károly utca 13/A-ban. A megnyitó szeptember 29-én lesz.

A Képező célja közleményük szerint a képzőművészet népszerűsítése különböző célcsoportoknak, képzőművészet-alapú programokkal, foglalkozásokkal és más eseményekkel. Először a Budapest Art Mentor program hagyományos évzáró kiállítását, a Felfedezők 4.0-t lehet majd náluk megnézni. A menedzsment központú képzés kiállításán 14 művész állít majd ki. A kapcsolódó események a régi nevén visszatérő Budapesti Őszi Fesztivál részeként is futnak majd. A Képező létrehozói Bada Éva, Csiszár Beatrix és Pénzes Boróka. 

„A Képezőben képzőművészet-alapú foglalkozásokat, előadásokat tartunk gyermekek és felnőttek részére, kiállításokat és összművészeti programokat szervezünk. A saját módszertanunk alapján kidolgozott képzéseken a képzőművészetet, mint eszközt vonjuk be foglalkozásainkba. Célunk, hogy a gyerekek megszeressék a művészetet, ismerjék az emblematikus alkotásokat, tudják azokat korokhoz, alkotókhoz, stílusokhoz kötni, és hogy előbb-utóbb aktív múzeumlátogatók legyenek.”

A Margit-negyed a Margit körúton és környékén igyekszik berobbantani valami hasonlót, mint ami a XI. kerületi Bartók Béla úton alakult ki. Itt különböző kereskedelmi, kulturális és közösségi szereplők – galériák, kávézók, újhullámos üzletek – egymást ismerve fejlődnek, akár közös programokkal, egységes arculattal. A projekt korábban húsznál több önkormányzati tulajdonban lévő, jellemzően évek óta lerobbant ingatlanra írt ki pályázatot a Képező az egyik nyertes. 

A Margit-negyedről hosszan írunk a Kreatív hamarosan megjelenő szeptemberi számában!

Kusovszky Bea: Rétegzett határok

Kiállitó művészek: Becskei Andor, Czinder Fanni, Cseh Lili, Farkas-Pap Éva, Juhász Kinga, Kusovszky Bea, Metzing Eszter, Murányi Marcell, Palman Zsuzsi, Sárréti Gergely, Tóth Annamária Rita,  Tóth Anna Eszter, Tóth Lea, Wirth Abigail
Kurátorok: Czinder Fanni, Kusovkszy Bea és Tóth Lea
A Budapest Art Mentor vezetője: Bérczi Linda képzőművészeti menedzser
A kiállítás nyitva tartása: szeptember 30. - november 19. (szerdától szombatig 10-18 óráig)