2012. december 04. 16:00
Nótára fakad a közrádió
Karácsony előtt megkezdi adását a Dankó Rádió. A klasszikus magyar nótákat és operettslágereket sugárzó csatorna az eddigi Régió Rádió frekvenciáin szól majd, a regionális híradások átalakítása után - jelentette be keddi budapesti sajtótájékoztatóján a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatója, Böröcz István. A rádió felelős szerkesztője Tarnai Kiss László lesz.

Operettslágerekkel és klasszikus magyar nóták sugárzásával még karácsony előtt elindul a Dankó Rádió, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) új adója, amely a felszabaduló Régió Rádió frekvenciáján lesz hallható. A rádió felelős szerkesztője Tarnai Kiss László lesz.

A hírt az MTVA vezérigazgatója, Böröcz István jelentette be, aki elmondta: „a regionális rádióadások jövőjének meghatározásakor merült fel, hogy a magyar nóta kiszorult a médiából, annak ellenére, hogy sokmilliós, zömében vidéken élő tábora van a műfajnak.” Jónás István, a Magyar Rádió vezérigazgatója közölte: „meggyőződése, hogy a Dankó Rádió a Kossuth, a Petőfi és a Bartók Rádió mellett a maga műfajában szintén piacvezető lesz.”

Az országos rádió műsorai Budapesten készülnek, a rádió öt regionális stúdiója pedig – ahogy arról korábban beszámoltunk – megszűnik.