2018. február 27. 12:08
Nem mehet pár évig az Ötvenhatosok terére az ARC
A Városliget Zrt. a múzeumnegyed építési munkálataira hivatkozva tagadta meg az engedélyt a plakátkiállítástól.

A 24.hu írta meg, illetve maga az ARC tette ki a Facebookjára, hogy idén nem adta meg nekik az állami tulajdonú Városliget Zrt. a szokásos éves plakátkiállításukra az engedélyt.

Az ARC-ot 2000 óta rendezik meg, 2011-ben elmaradt, de azt leszámítva minden évben az Ötvenhatosok terén van a köztéri kiállítás, amelyen többnyire társadalomkritikus és gyakra erősen politikai töltetű plakátok láthatók. Idén azonban a Liget Projekt, pontosabban a Néprajzi Múzeum és a Dózsa György úti mélygarázs építési munkálatai miatt nem tarthatják meg a szokásos helyén. Az erről szóló hivatalos levelet posztolta ki az ARC a közösségi oldalára.

Glázer Attila: Engedély nélkül

A levélben az idei évről van szó, de a végén utalás van arra a Városliget Zrt. részéről, hogy remélik, "néhány év múlva egy minden elemében megújult Városligetben" találkozhatnak - amiből az következik, hogy pár évig nem engedik oda őket.

Az ARC nonprofit Kft.-t Bakos Gábor, Molnár Hédi és Geszti Péter tulajdonolják közösen. Bakos a 24.hu-nak azt mondta, hogy szeptemberben meg tervezik tartani a plakátkiállítást, ha nem találnak rá helyszínt, akkor "megoldják kreatívan és másképp". Bakos azt is mondta, hogy alapvetően korrekt köztük és a Városliget Zrt. között a kapcsolat, arra pedig a 24.hu emlékeztet, hogy nehézségeik korábban is voltak.

"Ezennel keressük Magyarország leglátogatottabb és legszabadabb köztéri, kép-kulturális kiállításának, a 18. ARC kiállításnak idei helyszínét!" - írja az ARC a Facebookon. Lent egy tavaly pályázó plakát látható.