Kreatív 2021. június 18. 09:47
Most már van kézműves magyar seltzer is
Naná, hogy pálinkából.

Az Egyesült Államokból érkező alkoholos italok legújabb trendje a hard seltzer: egy áttetsző szénsavas alkoholos ital, jellemzően csipetnyi gyümölcs ízesítéssel, amelynél a kívánt alkohol- és széndioxid szintet fermentációval érik el. Nem sör, noha hasonló, hagyományos eljárással készül. Miközben a legjelentősebb és legismertebb alkoholos italok több száz, sőt több ezer évvel ezelőtt születtek, a hard seltzernek elég volt pár év, hogy teljesen felforgassa az alkoholos italok piacát a tengerentúlon. Most pedig már ott tartunk, hogy a szakemberek az idén 2,5 milliárd dolláros forgalomra számítanak az USA-ban, közben pedig Kanadában, Ausztráliában és egyes nyugat-európai országokban is egyre nagyobb a rajongók tábora - írja az a sajtóanyag, ami a Virgonc nevű balatoni könnyű alkoholos italt vezeti fel.

A Virgonc képében a Fenegyerek pálinkafőzde magyarosította az italt, amely saját pálinkával és szikvízzel készül, 4,5, illetve 8 százalékos alkoholtartalommal, és a főzdét vezető Pach Gábor szerint a sör és a fröccs kihívója lehet a balatoni régió tudatosan regionális termékeket kereső vendéglátóhelyein.

A termékkategóriát magát a Dreher hozta be a magyar áruházakba a Hard Viper képében.