hero
Bicsérdi Ádám 2021. április 28. 16:53
Menő Radiohead-bringával is támogathatod a zeneipari dolgozókat
A Brompton egyedi Dinosaur Jr., Rise Against vagy Foo Fighters biciklikkel is készül.

Az összecsukható bicikliket gyártó Brompton már eddig is szoros kapcsolatot ápolt a zeneiparral, hiszen a cég több koncertező zenekarnak is felajánlott egy-két bringát a turnéjuk idejére.

A koncertipar leállása azonban a Bromptont is lépésre sarkallta, így a cég a zeneipari háttérmunkásokat segítő szervezettel, a Crew Nation-nel összefogva egyedi bringákkal támogatja a szektor szereplőit.

Nem akármilyen biciklikről van szó, mert a Brompton a 13 egyedi bringa megtervezéséhez 13 ismert előadót (köztük egy kakukktojás kiadót) kért fel. A lineup elég erős és eklektikus:  a Foo Fighters, a Rise Against, az Underworld, a Radiohead, az LCD Soundsystem, a Dinosaur Jr., a Khruangbin, az Oh Wonder, Enrique Iglesias, Phoebe Bridgers, Neko Case, Nathan East és a Sub Pop kiadó is lehetőséget kapott, így az aukció elsősorban az ő rajongóikat célozza majd.

A legtöbb bringa konkrétan az előadók tervei alapján készült, de például a Radiohead esetében a zenekar vizualitásáért felelő Stanley Donwood dolgozott az In Rainbows album borítóját idéző mintán.

Radiohead x Brompton
Radiohead x Brompton
Dinosaur Jr. x Brompton
Rise Against x Brompton

A Brompton egyelőre három modellt hozott nyilvánosságra, a többit később csepegtetik, az online licit pedig május 28-án indul és egészen június 12-ig tart a Greenhouse Auctionnél.

(Via: consequence.net)