hero
bn 2021. szeptember 08. 15:46
Még várja az elmúlt két év legjobb videóit a Klipszemle
Augusztus 30. óta már több mint 500 klip befutott, szeptember 13-án éjfélig érkezhet a többi. Vetítés, szakmázás és eredményhirdetés október 14-én lesz az Akvárium Klubban.

A szervezők először 2015-ben tették fel maguknak a kérdést, hogy miért nincs itthon a zenei videóknak rendes, országos versenye. Ezután két éven át a budapesti Toldi Moziban rendezték meg a szemlét, ekkor még kétnapos, maratoni klipnézős népünnepélyként. 

Egy év kihagyás után, a harmadik verseny az Ankertben volt, aztán az utolsó 2019-ben az Akváriumban. Akkorra a Magyar Klipszemle már minifesztivál lett négy helyszínen, koncertekkel, előadásokkal, kerekasztal-beszélgetésekkel. A szemlések elmondása szerint a korábbi feltörekvő nyertesek jó része mára Los Angelestől Szabadkáig filmes, reklámos vagy kreatív szakember lett.

< 700

Az utolsó szemlére közel hétszáz nevezés érkezett, idén a kétéves kényszerpihenő miatt még több pályázat várható, nevezni a klipszemle honlapján lehet. Az évente változó, független zsűri újságírókból, filmesekből és zenei szakemberekből áll össze, egy díjat pedig  a közönség szavaz meg. A beérkezett műveket a szervezők először 120-150 klipre szűkítik, majd a látottak alapján kategóriákat alkotnak, ezek közül a szakmai zsűri választja ki végül a kategóriagyőzteseket. 

A közönség a szemle oldalán szeptember 16. és 25. között szavazhat.