hero
Bicsérdi-Fülöp Ádám 2021. szeptember 28. 17:48
Még a Netflix vezetőjét is meglepte a Squid Game elsöprő sikere
A koreai thrillersorozat lehet minden idők legsikeresebb debütálása a Netflixen.

Nem csak Magyarországon, hanem globális szinten is vezeti a Netflix toplistáját a Squid Game című koreai sorozat. A legtöbbször Az éhezők viadalához és a Battle Royale-hoz hasonlított, de alkotói szándékaiban azért az említett alkotásoktól eltérő (például az Oscar-díjas Élősködökkel párhuzamba állított) sorozatról Ted Sarandos, a Netflix tartalmi igazgatója beszélt nemrég a Vox Media egyik konferenciáján.

Sarandos szerint őket is meglepte a Squid Game kimagasló nézettsége, főleg az, hogy a sorozat globális siker lett. A Netflix vezetője szerint ha a koreai produkció továbbra is ilyen léptékben gyűjti a nézőket, akkor a legsikeresebb Netflix-szériává válhat rövid időn belül. 

Sarandos ugyan hivatalos adatokat nem közölt, de ez a trónfosztás azt jelentené, hogy a szeptember 17-én felkerülő Squid Game a Bridgertont vagy a Stranger Thingst is lekörözné.  

A jelenlegi csúcstartó Bridgertont a Netflix saját mérései szerint 82 millió háztartásban nézték, és összesen 625 millió órát töltöttek vele összesen a felület felhasználói. (Emlékeztetőül: a Netflix 2 perc után számol egy megtekintést egy tartalomhoz.)

(via: Indiewire)