hero
Kreatív 2021. június 18. 10:55
Hétköznapi emberek a marketing stratégiák középpontjában? Igen!
Ha érdekel, mit tudna elérni a márkád egy integrált influencer marketing megoldással, küldj egy briefet, mert nyerhetsz egy kampányt!
EZ EGY PROMÓCIÓS MEGJELENÉS

Mindig is érdekelt, hogy mit tudnának kihozni a termékedből az influencerek, de nem tudtad, hová fordulj? A Territory Influence új kihívásában elég csupán egy briefet írnod arról, hogyan képzeled el a terméked vagy szolgáltatásod megjelenítését, a legötletesebb nevező számára biztosítunk egy saját kampányt a Territory Influence influencereivel! 

Manapság szinte el sem tudjuk képzelni a márkakommunikációs stratégiát úgynevezett influencerek nélkül, azonban néhány évvel ezelőtt még egyáltalán nem volt szokás influencerekkel tervezni. Az influencerek kategóriái és maga az ’influence’ mint befolyásolás fogalma még ma sem teljesen tisztázott, más-más jelentéssel bír ugyanaz a fogalom egy-egy szakember számára.

Cikksorozatunk első részében elsőként szeretnénk tisztázni az influence és az influencer fogalmakat, valamint az influencer kategóriákat, hogy közös nevezőről indíthassunk az olvasókkal.

A Territory Influence-nél elkülönítünk offline és online influence kategóriákat, azaz valós beszélgetéseken alapuló és digitális befolyásolást. Azt valljuk, hogy minden egyes ember influencer, akkor is ha nem rendelkezik egy több tízezres követőtáborral, hiszen a saját mikroközösségein belül nagyon is aktívan befolyásol másokat. Adott tehát az online és offline befolyás, de mi a helyzet a követők számával? Mi történik akkor, ha valaki nulla, vagy nullához közeli követőbázissal rendelkezik?

Mi 4 kategóriát szoktunk alkalmazni az influencerek méretére vonatkozóan:

Nano influencereknek hívjuk azokat a fogyasztókat, akik a fentebb említett módon lelkesen ajánlanak termékeket és szolgáltatásokat saját személyes kapcsolati hálójukban, illetve 0-1,000 követővel rendelkeznek.

Ha belegondolunk, ezek a teljesen természetes beszélgetések nem is tudatosulnak influencerkedésnek, hiszen ha egy adott problémával nem csak mi, hanem barátaink is küzdenek, a hatékony megoldást szívesen megosztjuk velük is. Ez lehet olyan hétköznapi téma, mint egy pelenkázással kapcsolatos kérdés, egy bőrtípusból adódó kellemetlenség, étrendi sajátosság vagy akár háztartásvezetéssel járó kihívás, de lehet olyan szezonális vagy alkalmi kérdés is, mely speciális esetben aktuális. Gondoljunk csak a covid-19 és a lezárások okozta sok-sok változásra, melyekhez alkalmazkodnunk kellett. Valószínűleg rengeteg barátnő osztotta meg egymással a fodrász-hiánnyal kapcsolatos nehézségeit, illetve házi hajfestési praktikáit. Máris adott egy olyan alkalmi probléma, melyre influencer marketinggel tökéletes választ lehet adni egy márka részéről.

Mikro influencerek azok, akik organikus és fizetett online elérést generálnak, 1000-20,000 követővel.

Makro influencerek azok a professzionális influencerek, akik egy specifikus témában (szakmai niche vagy lifestyle) állítanak elő prémium tartalmakat, és több mint 20,000 követővel rendelkeznek.

Sztár influencerek azok a celebek, akik saját imázsukat és értékeiket társítják egy-egy márkával, több tízezer, akár 100,000+ követővel rendelkeznek.

Több mint 15 éves szakmai tapasztalatunk alapján bátran kijelenthetjük, hogy azok voltak kiemelkedően sikeres influencer marketing kampányok, melyek a márkák aktuális céljait figyelembe véve személyre szabottan tartalmaztak influencer mixet, hiszen ha egyszerre alkalmazunk nem-fizetett nano, mikro és fizetett makro influencereket, tovább növelhetjük a csoportok közötti interaktivitást (engagement) és az elérést (reach). Az eredményeket növeli, ha a megfelelő influencer-mixhez egy igazán kreatív kampánykoncepció is társul, mely az egyéb médiamegjelenésekkel szinkronban van és szorosan kapcsolódik (storytelling). A KANTAR kutatása szerint (global CrossMedia studies, 2015-2017) 57%-kal magasabb azon kampányok hatékonysága, melyek integrált kontextusban jelennek meg, szmélyre szabott tartalmakkal. 2019-ben a Mizo Milkshake termékbevezetését támogattuk egy integrált influencer kampánnyal

Érdekelnek a nano, mikro, makro, és sztár influencer megoldásaink? Megtapasztalnád márkádra gyakorolt hatásait? Akkor küldd el nekünk a briefed, és most nyerhetsz vele egy kampányt! Jelentkezés, és további információk ide kattintva

Disclaimer: nagyságrendi besorolásunk a magyar piaci helyzethez alkalmazkodik

A TERRITORY Influence több mint 15 éves szakmai tapasztalattal, és a BERTELSMANN csoport támogatásával Európa egyik legnagyobb influencer marketing szolgáltatója. Küldetése, hogy az embereket állítsa a marketing stratégia középpontjába - azáltal, hogy testreszabott influencer együttműködéseken alapuló megoldásokat kínál a márkák számára. Visszatérő ügyfeleink között található a P&G, Nestlé, Beiersdorf, L'OREAL, Philips, és még sokan mások