hero
2015. július 21. 12:03
Lemondott a Gawker főszerkesztője
Tovább dagad a leszedett cikk miatti botrány. 

Lemondott a Gawker főszerkesztője, Max Read és Tommy Craggs, az oldal vezető szerkesztője, miután a szerkesztőségi vezetők a tulajdonos Nick Dentonnal 4-2 arányban arra szavaztak, hogy vegyék le az oldalról a Condé Nast kiadó pénzügyi igazgatójáról szóló anyagot. A cikk arról szólt, hogy az igazgató Chicagóban egy melegpornó-sztárnak próbált fizetni. Dentonék a jogi lehetőségek mérlegelése után döntöttek így - írja a Huffington Post

Read azt írja, hogy a poszt törlésével szertefoszlott a Gawker "radikális átláthatóság" íránti harca. "Nem szerkesztőségi üzleti végrehajtók szavaztak a poszt levételére, ez pedig megengedhetetlen és példa nélküli megsértése a szerkesztőség függetlenségének. A Gawker ezzel a világ legnagyobb független médiavállalatából egy vicc lett" - írja.

Craggs emailjében azt írja: "Az összes, amit nap végén kaptam az az volt, hogy Denton írt egy levelet és arra kért, hogy maradjak és segítsek helyrehozni azt, amit ő és a haverjai elbasztak."

 A nevezetes bejegyzést más médiacégek részéről is heves kritika kísérte. A Huffingtonon Gabriel Arana szerkesztő a cikket meleggyalázásnak hívta. A Washington Post "mocskos játéknak" nevezte, míg a Think Progress szerint "etikai félrelépésről" volt szó.