2013. március 28. 16:20
Köztársaság lesz a Szigetből
Az idei Sziget fesztivál köztársasággá alakul, lesz új címere, zászlaja, belépőjegye, lesz továbbá Disco- és Para Erdő, Sziget-Eye, Cirque du Sziget és Romkocsma Negyed.

Fesztiválköztársasággá alakul a Sziget. Lesz címere, zászlaja, új jegye is, illetve számos további újítása is.A Nagyszínpadhoz közeli erdős területen Disco Erdő várja az érdeklődőket. A fákat különböző diszkófények, fénygömbök és stroboszkópok világítják majd meg. A K-híd bejárat után a Para Erdőben működdel elárasztott és speciálisan megvilágított fák között lehet majd sétálni. Idén a Sziget fesztiválnak saját szabad strandja is lesz, a látogatók kijelölt részen fürödhetnek a Dunában, este pedig távol-keleti Full Moon Party-k hangulatában buliknak ad helyet a helyszín.

A Sziget-Eye idén húsz méterrel lesz nagyobb a tavalyinál. Sikerül Budapestre hozni a világ egyik legnagyobb utaztatható óriáskerekét.

Az ír Kocsma Színpad, és a Color Party mellett a sziget egyik új helyszínén a Cirque du Szigeten cirkuszi produkciókat mutatnak be, a Nagy Utcaszínháznál pedig naponta háromszor távoli kontinensről érkező őslakosok is tartanak majd előadást.

A Kelet-Európa Vurstliban a tematika a 60-as, 70-es évek hippi korszak lesz. Új Romkocsma Negyed is települ a Szigetre, Budapest szórakozóhelyei képviselik magukat.

A higiéniai szolgáltatások is fejlődnek, bio wc-ket vezetnek be állandó takarító személyzettel, és a kulturált zuhanyzási lehetőség mellett zárható öltöző, várakozó zóna és sminkszoba is rendelkezésre áll majd.

Új belépőjegy típust is bevezetnek, az érdeklődők úgynevezett „Visitor” egy órás jegyet is vehetnek a telefonjuk segítségével 1000 Forintért, az első óra elteltével pedig a mobil percdíjas tarifa lép életbe.