bn 2021. szeptember 27. 12:14
Speciális karóra-, lámpa- és bútortervek magyar alkotói kaptak Red Dot-díjakat
A Red Dot elismeréseit több körben hirdetik ki, a Design Concept kategória október közepén lett nyilvános. Díjazták Miklósi Ádám és Kockza Kristóf, Telekes Tamás illetve Kele Sára projektjeit is.

Miklósi Ádám és Kockza Kristóf a Nousu Gradient Lights lámpák terveiért kapta meg az elismerést. A Nousu termékcsalád egy azonos elven, de különböző módon forgatható függőlámpából, olvasó-, és asztalilámpából áll. 

Nousu Gradient Lights 

Telekes Tamás óratervével nyert. A Line Watch  karóra koncepciója a parametrikus építészetből indult ki: a szokásos órajelek helyett rendszeres, modern bordázattal lehet róla leolvasni az időt. A projekt még csak digitálisan létezik, de már sokak érdeklődését felkeltette, egy külföldi óragyártó is megkereste a tervezőt – ezért is nevezte a munkát a Red Dotra.

Line Watch

Kele Sára Tangens terve a Red Dot Best of the Best díját kapta meg. A Rotte Kft-vel közösen tervezett projekt 15 különböző modulárisan összerakható, fenntarthatósági szempontokat figyelembe vevő irodai bútorból áll.

Tangens

Tavasszal a Product Design kategória díjazottait hirdették ki, akkor nyert itthonról a NaBi Solo szenzor, a 878Co grafénból készült okos vitorlásruhája és a Terrán napelemes tetőcserepe. A Best of the Best díjat Horváth Zsuzsanna Illan lámpája kapta.

Más 2021-es magyar Red Dot-díjasokat itt mutattunk még be.

Cikkünket frissítettük.

via Red Dot, Octogon (1), (2),sarakele.com