2021. augusztus 31. 13:57
Kommunikációs támogatást is kap az Országos Mentőszolgálat a CIB Banktól
A mentőszolgálat kapta a pénzjutalommal járó Koronázatlan Hősök kezdeményezés díját.

Koronázatlan Hősök elnevezéssel alapított díjat a CIB Bank olyan szervezetek támogatására, amelyek önzetlenül segítenek az arra rászoruló embertársaiknak, közösségüknek. 

Az ötmillió forintos pénzjutalommal és kommunikációs támogatással járó elismerést idén az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) kapja, amelynek dolgozói a pandémia idején kiemelten fontos szerepet töltöttek be az emberek segítésében, és erőn felül teljesítettek. A Koronázatlan Hősök díjat ez alkalommal még kiválasztás útján ítélte oda a pénzintézet, de fontolóra veszik a jövőben azt a lehetőséget is, hogy szavazás útján lehessen majd döntést hozni az elismerésben részesülő szervezetekről, kezdeményezésekről.

Az a heroikus munka, amit a mentőegységek, a mentésirányítók és az OMSZ teljes szervezete végzett a járványhullámok alatt, számokban is kifejezhető: a járvány alatt a szokásos életmentő- betegszállító és más egészségügyi feladatokon túl a covid-betegek kórházba szállításáért és a tesztelésért is feleltek, amely azt jelentette, hogy közel duplájára emelkedett az esetszámuk, azaz a szervezet munkaterhelése. Ez a teljesítmény vívta ki a CIB Bank elismerését, amelynek jeléül a pénzintézet dolgozói egy filmben köszönték meg a mentők helytállását, a CIB Bank pedig gondoskodik arról, hogy a social media felületein minél több emberhez eljusson a videó. 

„Korábban én is dolgoztam önkéntes mentőként, így különösen nagy öröm és megtiszteltetés számomra, hogy elsőként az Országos Mentőszolgálatnak adhatom át a Koronázatlan Hősök díjat. A CIB Bank valamennyi munkatársa nevében köszönöm a közösségért végzett munkájukat, amelyet bankunk is igyekszik a saját anyagi és kommunikációs eszközeivel támogatni” – nyilatkozta a Simák Pál, a CIB Bank elnök-vezérigazgatója.

„Bajtársaink eddig több mint 160 ezer fertőzésgyanús, vagy igazoltan koronavírus fertőzött betegnek nyújtottak segítséget, és több mint 1,3 millió ember járványügyi mintavételét végezték el. Ebben az időszakban a mentők különösen áldozatos munkát végeznek, amit a lakosság is érez.  A CIB Bank díja a munkánk elismerését is megtestesíti, ami erőt ad nekünk ahhoz, hogy azt töretlen elkötelezettséggel folytassuk” – ezekkel a szavakkal köszönte meg a díjat Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője. 

A CIB Bank már tavaly, a világjárvány kitörésekor elindította a Koronázatlan Hősök kampányát, amelynek keretében hét nemes társadalmi célt szolgáló kezdeményezést segített a pénzintézet a pandémia idején. A támogatott szervezetek (Zselici Rózsakert Idősek Otthonának dolgozóiLépjünk, hogy léphessenek! EgyesületSzülők Háza Digitális BölcsődeOktondi – Egyetemisták az Online Közoktatásért csoporthozCall For Help, Egyesített Vészhelyzeti Állatvédelmi RendszerEtesd a dokit!) programonként 500 ezer forintos pénzadományban részesültek, miközben jelentős publicitást is kaptak, hiszen a bank segítségével készült és saját Facebook oldalán megosztott bemutatkozó videók többszázezer emberhez jutottak el.