hero
2020. április 01. 10:47
#kockarantén - játszva segíthetünk
Játssz a gyerekeddel, hogy egy másik gyerek tanulhasson! címmel indít akciót a WLWYB (WE LOVE WHAT YOU BUILD), a hazai piac egyik legsikeresebb és leginnovatívabb startup vállalkozása. A LEGO® alkatrészekkel foglalkozó cég új alkatrész gyűjteményt készített, amelynek értékesítése után a profit egészét felajánlja olyan gyermekek tanulásának segítésére, akik a digitális oktatásban - okoseszközök híján -  jelentős hátránnyal küzdenek.

A  #kockarantén néven indított új akció több szempontból is hasznos lehet: egyrészt a játék leköti az otthon ülő gyerek energiáit és új feladatok elé állítja, másrészt megvásárlásával a szülők hátrányos helyzetű gyerekeket, családokat is támogathatnak.

A cég fejlesztői különleges LEGO® alkatrész gyűjteményt állítottak össze, amelyhez online fejlesztőkártyákat is mellékelnek azért, hogy minél szórakoztatóbb legyen a játék, vagy akár a közös építés az egész család számára. A csomag megrendelésével egy jó ügy mellé is áll a vásárló.

- LEGO® alkatrészekkel dolgozunk, és a világon egyedülálló piacteret üzemeltetünk egyedi, civilek által tervezett LEGO® készletek kereskedelmére - mondja a cég projektmenedszere, Fógel Dorottya. - Létrehoztunk egy akciót, a neve #kockarantén és kétféleképpen akarunk segíteni a krízisben. Egy olyan válogatást állítottunk össze LEGO® alkatrészekből, amelyet a leghatékonyabbnak gondolunk és használunk a workshopunkban oly nagyon népszerű fejlesztő- és szórakoztatójátékhoz. Mivel most a workshopjaink szünetelnek, az ezen a foglalkozáson használt kártyákat ingyenesen elérhetővé tesszük online. Ezekkel az alkatrészekkel remekül tudnak játszva fejlődni a gyerekek, ami a szülőknek megnyugtató és egyúttal a halmozottan hátrányos családoknak is segítünk. A különleges LEGO® alkatrész gyűjtemény vásárlása után a teljes profittal támogatjuk a hátrányos helyzetű diákok digitális tanulását. Így köt össze minket a játék a legnehezebb időkben

A koronavírus-járvány miatt az iskoláknak egyetlen hétvége alatt kellett átállniuk távoktatásra, amely a leszakadó régiók hátrányos helyzetű diákjainak oktatásában hatalmas törést jelent, okoseszköz hiányában képtelenek felzárkózni és lépést tartani. A WLWYB munkatársai elkötelezettek, hogy a járvány ideje alatt segítsenek azoknak, akiknek nagy szükségük van rá. Éppen ezért minden megvásárolt gyűjtemény után a teljes profitot a Balatoni Álomműhely Alapítvány részére adományozzák, akik a befolyt összegből egy Heves megyei kis faluban, Balatonban élő hátrányos helyzetű diákok számára biztosítják a távoktatásban való részvétel lehetőségét.

Az alapítvány immár két éve támogatja a tehetséges, de szegény sorsú gyerekek oktatását ösztöndíjprogrammal, edukatív programokkal, tárgyi adományokkal. A közel ezer lelket számláló kis faluban több halmozottan hátrányos helyzetű család él, akiknél az iskolák bezárásával az otthoni tanulás feltételei nem adottak. A WLWYB ezért vállalta, hogy minden eladott gyűjtemény után a profit teljes egészét támogatásként adományozza a Balatoni Álomműhely alapítványnak, akik digitális eszközök beszerzésével és internetelőfizetések vásárlásával gondoskodnak arról, hogy a nehéz anyagi körülmények között élő gyerekek is be tudjanak kapcsolódni az online oktatásba.

 

A támogatói alkatrész gyűjtemény megrendelhető ITT.