hero
2013. szeptember 04. 13:08
KitKat lesz az új Android-verzió neve
A Google bejelentette, hogy KitKat lesz az Android következő verziójának a neve. A KitKat tulajdonosa, a Nestlé nem fizet, viszont 50 millió KikKat csoki csomagolásán fut majd a promóció. 

A Google bejelentette, hogy KitKat lesz az Android következő verziójának a neve – írja a Verge. (a sztorit a Cink is megírta). Ez az első alkalom, hogy egy operációs rendszer licenszelt nevet vesz fel, a döntést már tavaly novemberben meghozták, a részleteket pedig az idén februári Mobile World Cogressen dolgozta ki a Google és a Nestlé.

Az együttműködésért a Nestlé nem fizet, cserébe jelentős promóciós felületet biztosít az Androis számára. 19 országban 50 millió KitKat csoki csomagolásán fut majd a névkampány. Ráadásul a KitKat 500 darab, speciális Android-figurás csokit is legyárt.

Az ötlet egyébként onnan származik, hogy az Android vezető tervezőmérnökének, Hiroshi Lockheimernek a kedvenc csokija a KitKat, még a Gmail-avatárja is egy KitKat logó volt hossz ideig. Még 2010-ben Lockheimer irodájának ajtaját is KitKat csokikkal dekorálták ki.