Bicsérdi Ádám 2021. július 22. 16:39
Képzőművészek installációi lakhatják be a Budapest Parkot
A Zwack Unicum és a Budapest Park pályázatán kiválasztott négy munkából egy meg is valósul a helyszínen.

A Zwack Unicum és a Budapest Park közös pályázatot indított fiatal képző- és iparművészek számára, akik alkotásaikkal azt mutatják be, hogyan élték meg a bezártságot, majd a visszakapott szabadságot. 

A meghívásos pályázatban – amelynek központi gondolata, hogy értékelnünk kell azokat a pillanatokat, amiket együtt tölthetünk szeretteinkkel, barátainkkal – négy művész terveiből választ egyet a szakmai zsűri, és a nyertes installációt meg is valósítják a Budapest Parkban.

A meghívásos pályázat során négy alkotó egyedi látásmódja köszön vissza az elkészült installációs terveken. 

Rédling Hanna fotó-és vizuális művész, munkájában a 3D, a klasszikus fotográfia és egyéb digitális megoldások ötvözésével kísérletezik:

Forrás: Rédling Hanna

Dóczi Attila képzőművészt olyan emlékei, tapasztalatai, családi eseményei ihlették, amelyek az installációba épülve egy párhuzamos univerzum vagy egy utópia képét jelenítik meg, és a mai világunk emlékeit dolgozzák fel egy a távolinak tűnő jövőben.

Forrás: Dóczi Attila

Sztefanu Marina grafikus- és képzőművészt az Unicum gyógynövényei ihlették meg. Installációs tervével mozgásra készteti és kommunikációra csábítja a befogadót, de legfőbb célja, hogy közösséget teremtsen.

Forrás: Sztefanu Marina

Balázs Nikolett képzőművész tervében központi szerepet kap a Budapest Park egyik fája, és egyéb természetközeli motívumokat is megjelenít a festészet és a szobrászat ötvözésének eredményeképp.

Forrás: Balázs Nikolett

A Zwack Unicum és a Budapest Park közös pályázatára beérkezett tervekből egy négytagú zsűri választja ki azt a pályaművet, amelyet még az idei szezonban megvalósítanak a Budapest Parkban.

A zsűri tagjai:

  • Zwack Sándor, a Zwack Unicum Nyrt. igazgatóságának elnöke;
  • Etentuk Inemesit, a Budapest Park kurátora és művészeti tanácsadója;
  • Ott Anna, a Hadik Kávéház művészeti vezetője, irodalmár;
  • Marsalkó Dávid, a Halott Pénz zenekar frontembere.