hero
Nagy Zsolt 2021. július 16. 13:28
Keleti Ágnes előtt tiszteleg az idei olimpiai játékok nyitóvideója
A többszörös bajnok tornász idén 100 éves, a kisfilm az ő szemén keresztül mutatja az olimpiák újkori történetének kiemelkedő teljesítményeit.

Amikor Keleti Ágnes 19 évesen készen állt arra, hogy megmutassa az olimpián is, miért ő a legnagyobb várományosa a bajnoki címnek, a történelem közbeszólt. A második viláhgháború miatt a játékok elmaradtak, és Keletit zsidó származása miatt kirúgták a csapatból.  Vidéken rejtőzött el, hogy túlélje a borzalmakat.

 A háború utáni, 1948-as játékokon egy sérülés miatt nem tudott részt venni, de az 1956-os olimpián már szabályos éremeső hullott az ölébel, három szeren (talaj, gerenda, felemás korlát) és a kéziszercsapatban nyert. 

Összesen 10 olimpiai érmet szerzett karrierje során, idén pedig a Nemzetközi Olimpiai Bizottság előtte tiszteleg egy kisfilmmel, melyet a nyitóceremónián fognak levetíteni. 

 

A videóban bemutatják Keleti Ágnest, és azt, hogy tornász karrierje során mennyi változást láthatott az olimpiai játékokon, illetve az új generáció képviseletében feltűnik Sky Brown is, a britek gördeszkás reménysége, aki idén a legfiatalabb versenyző a teljes mezőnyben.

A videót az Oscar-díjas Martin Desmond Roe és Travon Free rendezte, akik a Two Distant Strangers című rövidfilmért kaptak idén arany szobrocskát.