hero
Bicsérdi-Fülöp Ádám 2022. január 13. 13:12
"Izzadt agyú szerkesztők pszichózisa" a HVG-címlap a Magyar Nemzet véleményszerzője szerint
Az Orbán Ráhelt és Tiborcz Istvánt ábrázoló címlap nem tetszett a véleménycikk írójának. A véleménycikkből a homoszexuálisokra mutogatás sem maradt ki.

A HVG január 6-án megjelent számának címlapján egy ultrahangos felvételt figyelő pár látható. A grafikán egyértelműen felismerhető Tiborcz István és Orbán Ráhel, ahogy a felvételen egy bankot figyelnek. A címlap arra utal, hogy a miniszterelnök veje, Tiborcz István 57 százalékos részesedést szerzett a Gránit Bankban.

Erre a címlapra reagált a Magyar Nemzetben megjelent írásában Horváth Júlia Borbála, író és kulturális antropológus. A véleménycikk szerzője szerint eddig létezett egy szakmai konszenzus arról, hogy “a közjogi méltóságok hozzátartozóit támadó, sértő ábrázolásokat a sajtó kerüli.” Szerinte a címlap nem csak ezt sérti, de “a várandós kismamák, a leendő édesapák és a magzatok alapvető jogait is semmibe veszi.”

Van egy érdekes kitérő is az írásban, amikor a szerző úgy fogalmaz, hogy “stílusosabb lett volna, ha a képszerkesztő két homoszexuálist montázsol szenzációsnak szánt művébe", hiszen a “szabadságimádó tudósok a férfiak születésének technikáján dolgoznak." (Attól most tekintsünk el, hogy nem csak férfiak közötti homoszexualitás létezik.)

Az írás egy ponton “izzadt agyú szerkesztők pszichózisának" nevezi a címlapot, majd kitér arra is, hogy a HVG szerinte ma “a Charlie Hebdo unokaöccse” lett.