bn 2021. július 28. 09:48
Izraeli exkatona, blockchain szakértő és adattudós artista is érkezik a Brain Barra
A szervezők ígérete szerint a fesztivál a 2020-as évek legégetőbb kérdéseire ad majd válaszokat. Az idei Brain Bar szeptember 9-10. között lesz a Millenárison.

A Bitcoin és a szólásszabadság kapcsolata, az álhírek problémája, a munka életünkben betöltött szerepe, a természethez visszatalálás kérdése és nemzetközi események mögötti összefüggések témáit is ígéri a 2021-es Brain Bar

Okos kapszulalakástól artista adattudósig

A fellépők között lesz például az újrahasznosítással foglalkozó 12 éves CEO Ryan Hickman, a politikusból lett író Bruno Maçães, a bárhol bevethető önfenntartó kapszulaotthonával híressé vált Tomáš Žáček és az izraeli újságíró és exkatona Lital Shemesh is. 

Tomáš Žáček

Szóba kerül a Bitcoin hátterét adó blockchain szerepe egy lehetséges alternatív közösségi média kiépítésében, amiről Jeremy Kauffman,  a LBRY decentralizált videómegosztó platform ügyvezetője ad majd elő. Érkezik még Dr. Andrea Jones-Rooy adattudós, aki cirkuszi artista és stand-up előadó is egyben: ő az adatelemzés mellett arról beszél majd, létezik-e igazság a statisztika világában.

Dr. Andrea Jones-Rooy

A Brain Bar idei témái között szerepel még a technológia területén dolgozó nők szerepe: vendég lesz Pálfi Dóra, azimagiLabs startup egyik alapítója, aki olyan játékos tanulásra építő kütyüt készített, ami egyre több fiatal lány érdeklődését kelti fel az IT iránt; és előad a multis vállalati rendszert megkérdőjelező, ezzel egy újfajta szervezeti kultúra kialakításán dolgozó Dr. Füredi Júlia is.

Pálfi Dóra