Itt az RTL tavaszi kínálata
Még több saját gyártású produkcióval és az RTL Klub HD adásának indulásával készül az RTL csoport a tavaszi szezonra. Az új műsorstruktúra február 11-én indul, amelyben a nagy durranás az Éjjel-nappal Budapest című új napi sorozat lesz, a Szombat esti lázban pedig Győrfy Pál szóvivő táncol.

Főleg az RTL2-ről esett szó az RTL Csoport tavaszi műsorstruktúráját bemutató hétfő délelőtti eseményen, amelyen Ördög Nóra műsorvezető főnöke felvezetésével együtt egy időre elbúcsúzott az RTL Klubtól, mivel hamarosan megkezdi szülési szabadságát.

Az RTL vezérigazgatója, Dirk Gerkens elsősorban az RTL2 indulásáról, nézettségi eredményeiről, kábeles eléréséről beszélt. Az új csatorna indulásakor kétmillió háztartás elérését tervezték, amiből 1,9 millió valósult meg Dirk Gerkens állítása szerint, így voltaképpen elégedett lehet.

Ami a nézettséget illeti, az RTL2 a kereskedelmi célcsoportra vetítve, egész napos elérése 1 százalék felett van (januárban eddig 1,3 százalék volt), amivel a 14. legnézettebb csatorna – összehasonlításként a Szuper TV2 a 17. Az egyes műsorok teljesítményéről elmondta, a saját gyártású műsorok a legnépszerűbbek a csatornán, azok közül is a Heti Hetes, a Forró nyomon és a Gyanú árnyékában.

Az RTL-es csatornák új műsorstruktúrája február 11-én indul, négy új saját gyártású produkcióval, amivel megduplázzák a naponta sugárzott hazai gyártású műsoraik sugárzási idejét. Dirk Gerkens azt is bejelentette, tavasztól az RTL Klub nagyfelbontású adásának sugárzásával jelentkeznek, amit az előfizetők kábelszolgáltatóik HD csomagjaiban találhatnak majd meg. Hogy miért csak most? Gerkens szerint mostanra találkozott a két feltétel, ami szükséges volt az induláshoz: a kábelszolgáltatók igénye a csatorna HD-adására, valamint az, hogy valódi HD-tartalmat tudnak majd nyújtani a nézőknek, nem SD-ről konvertált tartalmakat.

Az elérés adott, ideje építkezni

Dirk Gerkens bevezetőjében elmondta, hogy az RTL2-nél eddig elsősorban azon dolgoztak, hogy minél több háztartáshoz bekerüljenek, most pedig ideje a műsorkínálat fejlesztésére helyezni a hangsúlyt.

Az RTL azért a Margit körúti Menta Teraszon tartotta rendezvényét, hogy az odacsődült újságíróknak meg tudják mutatni az új, február 11-től naponta jelentkező fikciós sorozatuk, az Éjjel-nappal Budapest forgatási helyszínét. Ugyan a Kreatív kihagyta a Margit körút 1. szám alatti ház egyik felső emeletén lévő lakás bejárását, de pár képet mutatunk a helyszínről.

Az RTL2-n Gazdálkodj okosan címmel pénzügyi coaching műsor indul, amelyben egy-egy család történetét mutatják be. Gombos Veronika, a produkció egyik szerkesztő-riportere elmondta, hogy a stáb hathetenként tér majd vissza egy-egy családhoz, közben pénzügyi tanácsadók segítenek a szereplőknek, így a nézők figyelemmel kísérhetik majd az életük alakulását.

Az RTL a Gyanú árnyékában sikerén felbuzdulva új műsort indít kettes csatornáján, amelynek címe Segítség, bajban vagyok! Ebben a napi sorozatban a történetek főszereplői átlagos, hétköznapi emberek, akik egy nem várt krízishelyzettel kénytelenek megbirkózni. A műsor jogi esetekkel, valamint a pszichológiai szempontból problémás helyzetekre fókuszál.

Az RTL eseményén bemutatták a március 9-én induló Szombat esti láz zsűrijét és táncos lábú szereplőit is, előbbiek között Esztergályos Cecília színésznővel és Szirtes Tamás rendezővel, a táncosok között pedig olyanokkal, mint a Barátok közt ügyvédnőjét alakító Varga Izabellával, az RTL-műsorvezetővel Istenes Bencével vagy éppen az Országos Mentőszolgálat szóvivőjével, Győrfy Pállal.

Istenes Bence újabb saját műsort kap, Péntektől péntekig címmel. A február 22-én induló műsor az előző hét nap műsorainak riportjaiból, érdekesebb részeiből válogat majd.

Lesznek új sorozatok is az RTL2-n: a csatornán lesz látható az USA-ban nagy sikert arató Homeland című sorozat, a Dallas új szériájának második évada, illetve Bud Spencernek egy 2010-ben forgatott, de eddig még Magyarországon be nem mutatott sorozata Nincs kettő séf címmel.