hero
Kreatív 2021. szeptember 01. 11:46
Itt a webkamera, ami segít, hogy jól nézz ki az online meetingeken
A Lumina AI alapú kamerája korrigálja a gyenge fényviszonyokat, és diszkréten elmossa a hátteret.

A legtöbb ember elégedetlen azzal, amit a webkamera mutat, amikor belenéz. Erről legalább annyira tehetnek a nem megfelelően beállított fények, mint home office esetén a későbbi kelés, vagy a reggeli szokásos szépségrutin elmaradása. A szem alatti karikákkal való állandó szembesülés egy piaci rést teremtett a lockdown idején – és nemcsak a plasztikai sebészet számára.

A Lumina, amit fejlesztői a világ első mesterséges intelligencia alapú webkamerájaként hirdetnek, gondoskodik arról, hogy tulajdonosa minden fényviszony közepette megfelelően nézzen ki az online térben. A 8,3 megapixeles webkamera 4K CMOS szenzora és a mesterséges intelligencia közösen megoldja, hogy mindenki a legjobb formáját hozza akkor is, ha nemrég kelt ki az ágyból, és még az első kávéját sem itta meg.

Az AI szoftver gyakorlatilag „megérti”, hogy milyen a környezet, és élénk színekkel ruházza fel a képet az adaptív színjavító rendszernek köszönhetően. Az adaptív világítási rendszer azonosítja és korrigálja a gyenge fényviszonyokat, még egy rosszul megvilágított, esti helyszínről is élvezhető képet közvetít.

A Lumina azt is tudja késleltetés nélkül kezelni, hogy sokan nem bírnak egy helyben maradni egy hosszabb call alatt. A kamera követi az alanyt a hívás során, és tökéletes keretet biztosít, függetlenül attól, mennyit izeg-mozog.

A saját fizimiska mellett sokszor a háttér is hagy maga után némi kívánnivalót. Nem gond, ha nem ki úgy néz a lakás, mint egy IKEA-katalógusban, a Lumina mélységérzékelő technológiája elrejti a zavaró tényezőket, és a 3D-s játékok által inspirált technológiával, konfigurálható bokeh-effekttel mossa el a hátteret. Mindezt úgy, hogy nem kell a számítógép túlmelegedésétől tartani, a webkamerát optimalizálták az átlagos grafikai processzorokhoz.

Az okoskamera extrái közé tartoznak a kettős zajszűrő mikrofonok, hogy ne zavarják meg a fontos megbeszéléseket a nem kívánatos hanghatások. Az ötletgazdák a dizájnra is figyelmet fordítottak, az alumíniumötvözetből készült eszköz kifejezetten jól mutat a netbook tetején. Ráadásul kisebb, mint egy rúzs, 22x22x70 mm-es, és ezüst, sötétszürke, arany és rózsaarany színekben rendelhető.

A minden körülmények között tetszetős zoom-külsőre egyértelműen van kereslet: a Lumina már a célösszeg több mint húszszorosát összekalapozta az Indiegogón. Jelenleg 170 dollárért (50 ezer forintért) lehet előrendelni az okoskamerát. Ha valaki az egész csapatát szeretné szó szerint jobb színben látni, akkor most 10 db-os kiszerelést is vehet. A fejlesztők biztosra ígérik a szállítást, és egy éves garanciát adnak. Videó: 

A rovatot a Telenor támogatja