2021. június 04. 13:20
Ismét várják a sorozatötleteket az RTL és a Paprika 10 ezer eurós versenyére
A Hypewriter pitchfórum  régió legjobb terveit keresi, a győztes pilotot is forgathat.

Június 1-től egészen július 15-ig lehet jelentkezni a Hypewriter sorozatötlet pályázatra, amelyet a Paprika Studios és z RTL Magyarország szervez. A műfaji megkötés nélkül a legeredetibb, új sorozatötleteket és tehetséges alkotóikat kereső, angol nyelven zajló versenynek ez lesz a harmadik kiadása. 2018-ban „A hentes” amerikai, 2019-ben pedig „Az aranykor” magyar alkotójának ítélték oda a verseny 10 ezer eurós fődíját, valamint a lehetőséget, hogy a Paprika Studios és az RTL Magyarország jóvoltából az ötletből sorozatpilot készüljön. Előbbi gyártása már befejeződött, és hamarosan bemutatja az  RTL Most-on, utóbbi koncepció pedig fejlesztési fázisban várja a megvalósítást. (A pitchfórumon 2019-ben mi is ott voltunk, beszámolónk itt)

A Hypewriter 2019-es győztesei

A korábbi évekhez hasonlóan a 2021-es verseny is angol nyelven zajlik, a szervezők elsősorban a kelet-közép-európai régióból számítanak nevezésekre, de a világ minden részéről lehet jelentkezni. A beérkezett pályaművek közül a zsűri a legjobb nyolc alkotóját hívja meg a Hypewritert záró pitchfórumra, amit a tervek szerint augusztus végén Budapesten, a több, mint 70 ország részvételével zajló szakmai rendezvénnyel, a NATPE Budapest International-lel egyidőben rendeznek meg.

A pitchfórum résztvevői a zsűri mellett közel 100, a világ számos pontjáról érkező szakmabeli – forgalmazók, gyártók, televíziós szakemberek, szakmai újságírók – előtt mutathatják be az ötletüket. A nyertes díjazása változatlanul 10 ezer euró. Jelentkezés és további információk erre.